#Ubisoft-bossen Yves Guillemot ser Europa som den viktigaste marknaden just nu. Den största orsaken är att dagens spel blivit mer lättillgängliga än förr (underförstått att han syftar på Wii), men också tack vare tillbehör som får icke-intresserade att ta sina första stapplande steg i spelvärlden. Guillemot uppger att Europamarknaden i dagsläget är över fem procent större än den nordamerikanska. Han säger också att, utöver nya mer casual-anpassade titlar, så har tillväxten i Europa att göra med de starka valutorna och att spelen börjat anpassas bättre för den europeiska marknaden och dess länder.

I think there are lots of customers that want to play - because in Europe we love to play - the only problem we had was that the games were becoming more and more difficult to play. Now that there's more accessibility, some accessories that are helping people to have fun, I think this market has no limit in the growth it can have if we can make sure that the people that are coming in are staying.

Guillemot ger, som exempel på företagets mer lättillgängliga och unika titlar, deras kommande #Tom Clancy's EndWar. Ett strategispel designat ifrån grunden för Xbox 360 och Playstation 3, som kommer att styras via rösten. EndWar släpps sista kvartalet i år.

Håller med dig röststyrt är inte så pass kul. 29/08 Länge leve Europa! 29/08 om pikkadojja = pickadoll = puffra = pistol så är väl det helt perfekt för jänkarna, medan lite naket får vilken som helst att gå i taket :O:O:O 28/08 Europa är viktigaste marknaden för Ubisoft och ändå så får vi inte köpa deras spel på Steam!!! 28/08 Åh för fan, lägg av Fjornsvavne, som om det skulle gå liksom. Annat vore det väl om vi skulle snacka Tyskland och England, eller JAS-Sverige! Men fransoserna skulle bara lukta gammal ost 28/08 Aha, nä jag har fz.se/nyheter som startsida så det var väl därför jag missade det ;) 28/08 Vore trevligt om ett dominerande europa kunde medföra bättre prioritering i releasefållan. Nu ber vi fransoserna och ze germs att ta ned näsan för en stund, rusta upp samtliga länders militärstyrka och sätt jänkarna under oss! Haha! [Harkel] 28/08 Khan: Han är Ubisofts VD så han är i allra högsta grad en del av Ubisoft. Detta står i underrubriken på löpet men saknas dessvärre i själva huvudnyheten. Så ifall du länkades hit eller liknande förstår jag att du är förvirrad. Ska tänka på det när jag... 28/08 Jag gissar att denna han som det talas om mycket i nyheten är denna Guillemot som nämns lite längre ner i nyheten. Jobbar han på Ubisoft eller bara en som uttalar sig om Ubisoft? Eller är det 2 olika personer, han och Guillemot? Kanske är det jag som... 28/08 Så länge dollarn är förhållandevis svag så minskar såklart intresset för den amerikanska marknaden, företagen tjänar helt enkelt dåligt med pengar. Titta bara på stackars Volvo. =) 28/08
Skicka en rättelse