I en nypublicerad Screen Digest-artikel rapporteras att Wii förärats fler helt nya spel och varumärken än både Xbox 360 och Playstation 3, uppger Gamasutra. Även antalet planerade spelsläpp som helhet för resten av året är högre för #Nintendos konsol. Enligt Screen Digest kommer över 20 nya, unika titlar till Wii dyka upp under tredje kvartalet vilket alltså är mer än vad konkurrenterna kan stoltsera med. Utöver maskinens megapopularitet har givetvis hårdvarans speciella kontrollmöjligheter och billigare utvecklingskostnad lett till att utvecklare väljer att förlägga sina mer osäkra kort på Nintendos lilla vita.

Analytikerfirman förutspår också att denna flod av nya titlar, och då syftar man framförallt på spel från mindre utgivare, kan stöta på problem under hösten och vintern då jätteförläggare som #Electronic Arts, #Activision Blizzard med flera ser till att Wii-ägare får en jul fullspäckad med nya releaser.

jag tycker wii är en bra produkt, det fnnns en marknad för alla kunder uppenbarligen. :) Wii inriktar sig på den kundkretsen som vill ha lite tråkigt i sitt liv 01/09 Det är väl perfekt att Wii rör om i den konservativa spelbranschen en smula. Spelen bör utvecklas på alla plan, inte bara det grafiska. Sen att säga att hela Wiis spelkatalog är skit bara för att man själv inte gillar den är bara dumt när så många andra... 29/08 Oj, begynnande konsollkrig. Igen. Är det bara jag som tycker det är bra att de olika maskinerna försöker nischa sig lite i hälsosam utvecklande konkurrens? Köp den man tycker har bäst utbud och ha kul. Att smaken skiljer sig och folk väljer olika är en... 29/08 Ser ut som en fin framtid för Wii äger :) 29/08 Tur att man kan köra GC spel på Wii också. =) 29/08 Är så jävla lycklig över att jag inte köpte en wii. Finns ju fan nästan inget spel som verkar bra. Utom Nintendos egna då. 29/08 Bäst på att ha lågbudget gimmickspel ja... 29/08 Braid finns inte till Wii. I rest my case. 29/08 No More Heroes tycker jag tillhör ett av dom "unika" spelen, och håller med om att Wii har mer unika spel. Räkna med ännu fler när MotionPlus stöds! Förstår inte vad alla pratar om? Visst är det just nu många partyspel, men det finns en del unika titlar... 29/08 Som Mahone säger de flesta spelen till Wii är bara skräp... Själv tycker jag bara om Zelda till Wii, resten är inget vidare (kommer väldigt troligen tycka om Okami dock :) 28/08
Skicka en rättelse