Playstation 3-försäljningen har inte lidit av populariteten hos konkurrenten #Nintendos konsol Wii, det hävdar #Sony-chefen Howard Stringer. Stringer medger däremot att Nintendo kan ha anammat en "överlägsen affärsmodell".

Wiin är en välgjord enhet som har hittat en ny målgrupp, säger Stringer till tyska Die Welt. För ett tag sedan hade vi greppet om den målgruppen med #Singstar. Men kanske försummade vi att följa upp den möjligheten.

Han pekar på det faktum att Sony inte hinner tillverka fler konsoler än vad som går åt i butikerna, då försäljningen tagit fart under året.

Playstation-spel är snarare gjorda för de som spelar mycket, säger Stringer. Fastän det är en annorlunda strategi så lönar det sig.

Den stora skillnaden mellan företagens affärsmodeller är att Nintendo tjänar pengar på hårdvaran de säljer, medan den för Sony är en förlustaffär. I stället väntar sig Sony räkna hem affären på intäkter från sålda spel. Efter att Sony spenderat tre miljarder dollar på att ta fram sin nya konsol är dock frågan när plusresultatet till slut kommer.

Inte så länge jag lever, ska Stringer ha sagt och skrattat.

Sålde min wii saknar den lite, satt utan konsol i säkert ett halv år men jag vart så sugen på en ps3 hdmi och mgs4 och gta4, kopplat den till dator monitorn nu. Men känner många som har en wii och en annan konsol. 02/09 Javisst men nu kan man copypejsta engelska citat utan att ge ett oproffsigt intryck, rättfärdigad lathet :) 02/09 Läs igenom inlägg #2 och gör om. :) <3 Wii 01/09 Nintendo wii är tyvärr dålig och tråkig, konsolens graffekort tillför de förgågna! PS3 <3 01/09 äehh är ju lite najs för konsumenterna när Sony gör en konsol som dom går back på för eftersom dom säljer dom för mindre än dom kostar så får vi ett powerhouse som är billigare en det borde :P men ja det med konsoler är en smaksak det är bara att köpa... 01/09 "I stället väntar sig Sony räkna hem affären på intäkter från sålda spel. Efter att Sony spenderat tre miljarder dollar på att ta fram sin nya konsol är dock frågan när plusresultatet till slut kommer. Inte så länge jag lever, ska Stringer ha sagt och... 01/09 Börjar bli ganska trött på allt detta tjöt om Wiiiiiii!!!! Wii är så RETROOOO!!!! Jag är född 1980 och jag upplever väldigt mycket nostalgi när jag tänker på Super Mario och dom gamla goda tiderna, som för ett par veckor sen när Bionic Remaken släppte... 01/09 Varför hugga av sig vänstra fuck you-tån?:P 31/08 "Inte så länge jag lever, ska Stringer ha sagt och skrattat." Kaxigt! HAHAHAHA! :D 31/08 Licenspengar, spelförsäljning och andra tjänster... 31/08
Skicka en rättelse