Det har stormat om japanska #Tecmo länge nu. Inte nog med att företagets fixstjärna och ansikte utåt, Tomonobu Itagaki (Dead or Alive, Ninja Gaiden), lämnat företaget. Itagaki och flertalet andra före detta Tecmo-anställda har dessutom lämnat in en stämningsansökan för obetald övertid. Och som inte allt detta vore nog har företagets ledare, Yoshimi Yasuda, också lämnat företaget efter den senaste tidens kontroverser.

Sedan en tid tillbaka [n=27228 har det varit känt] att #Square Enix lämnat in en formell ansökan om att köpa upp Tecmo. Under torsdagen avvisades dock dessa planer, skriver Reuters. Istället har de gått ut officiellt med att man för samtal med #Koei om en sammanslagning av företagen. Enligt Tecmo har en hopslagning med företaget bakom bland annat Dynasty Warriors en bättre chans att "stärka företaget" och föra det i en bättre riktning i framtiden, än att bli en del av jätten Square Enix.

Gamasutra rapporterade i samband med detta att de två företagen ämnar utannonsera mer detaljerade fusionsplaner inom de kommande två månaderna.

Square Enix å sin sida har inte gett upp hoppet ännu. Företaget tänker utvärdera Tecmos och Koeis planer, och varför deras uppköpsanbud avvisades, och eventuellt komma med ett nytt bud i ett senare skede. Trots sammanslagningsplanerna beräknas inte Tecmo och Koei tillsammans bli mer än en tredjedel av Square Enix storlek.

Skicka en rättelse