Dagens missförstånd - #Star Wars: The Force Unleashed kommer till Windows. Ett kort tag såg uppgiften ut att vara bekräftad. Under #Nvidia-evenemanget Nvision 08 antydde en representant för Pixelux Entertainment (företag som står för spelets fysik) att en pc-version är på gång. Sajten Rock Paper Shotgun slog klackarna i taket och trodde de hade ett scoop.

Men det visade sig vara ett missförstånd. #LucasArts klev snabbt in i matchen och klargjorde att Pixelux-personen syftade på fysikmotorn Digital Molecular Matter och inte på Star Wars-liret.

I can tell you definitively that there is no PC version of Star Wars: The Force Unleashed planned. I would assume Vik was talking about a PC version of Digital Molecular Matter.

FZ testade en tidig version av spelet i juli och pratade med projektledaren Haden Blackman. På frågan om varför spelet inte släpps till Windows blev svaret att spelets avancerade teknik ställer till bekymmer när det gäller optimering; det skulle bli problematiskt att få det att flyta på äldre datorer. Och tydligen gäller den förklaringen än.

Skicka en rättelse