#Valve kommer släppa demoversioner av #Left 4 Dead till både Windows och Xbox 360. Det berättade företages boss Gabe Newell för Videogamer.com förra månaden. Demoversionerna kommer vara spelbara både i singleplayerläget och i co-op.

Vi kommer släppa demor för både Xbox och PC. Jag vet inte vilket datum de släpps, men jag tror att de kommer innehålla den första delen av en av kampanjerna. Förmodligen blir det Hospital-kampanjen, men jag vet inte säkert. Det beslutet ligger hos Doug Lombardi.

Vilken form smakprovet för dator levereras i säger Newell ingenting om. Valve har på senare år valt att göra sina spel gratis tillgängliga via nätbutiken/distributionstjänsten Steam under begränsad tid (exempelvis under en helg). Om så blir fallet denna gång, eller om en traditionell fil för nedladdning släpps, återstår att se.

Left 4 Dead handlar till stor del om kooperativt spelande över nätet. En grupp om fyra människor slåss mot horder av ytterst aggressiva "infekterade" (tänk 28 dagar senare), alternativt lirar fyra personer som människor mot fyra "superinfekterade". Premiärdatumet är satt till den 21 november.

Skicka en rättelse