Det hypade #Spore släpptes förra veckan och reaktionerna har varit många och blandade. Generellt verkar spelet vara omtyckt, även om det har sina brister (se vår recension för detaljer). Något som har kritiserats en hel del är spelets användning av DRM-skyddet SecuROM ([n=27389 vilket vi skrev om här]), men nu verkar en ny sorts klagomål ha uppstått - från kristna gamers.

Spore - hädiskt?

Sidan Antispore.com kritiserar spelet för att det bygger på evolution, något som de anser står i strid med deras kristna värderingar. Sidan menar också att hela spelet är propaganda riktad mot barn för att lära dem om evolution istället för kreationism eller intelligent design. Förutom att sidan är negativt inställd till spelet passar den också på att attackera #EA och dess anställda för att ha låg kristen moral.

* Uppdatering: Personen bakom sidan har i dag fyllt på med ett klargörande av sin egen syn på det här med kristendom. I slutet återges ett par Bibelcitat som för alla som håller koll på nättrender är obehagligt bekanta. Med andra ord - sidan är fejk.

Bra skrivet ChosenByGod, mycket vettiga punkter du tar upp där. Jag är inte troende men anser att religionerna inte är något man ska förkasta bara för att man inte tror på en gud, det finns mycket vishet att finna där. 02/01 Hej ChosenByGod. Det står väl inga motsägelser i bibeln? Att Gud skapade människan står det och senare är det endast ett visst folk som gud väljer ut som sitt eget.(Judarna) 02/01 Hahaha! Eller kanske inte. Oavsett vad ni tycker om det hela, så är det ju er rätt att tycka det. Men ni behöver ju faktiskt inte hoppa på varandra för att ni uttrycker er olika och tycker olika om dessa ämnen. Låt oss föra en lugn och sansad diskussion... 27/09 Mitt inlägg är ämnat mer allmänt än åt vad just du skrev, men eftersom du tog upp det delvis fick du bli citerad :) Ni som blir upprörda av vad jag tänker skriva kan sönderanalysera så mycket ni vill, men det är bara en personlig åsikt och teori så ni... 16/09 Skicka dom asen till arbetsläger tillsammans med scientologerna, e-mail spammare och alla andra jävla scammers. 14/09 Sidan var återigen fejk men skulle den inte vara det så skulle det dock vara en så obetydlig mängd som höll med den, och då räknar jag även kristna, muslimer och övriga religioner, så helt ovärt av er icke troende att bli upprörda. Det är snarare vi tro... 13/09 Men hur kommer det sig att kristna alltid har någon form av förtur i sin tro? Varför går religion före evolutionsläran? Det finns ju spel som är uppbyggda på någon form av kristen värdering där man spelar gud. Där gud skapar alla varelser och där man... 13/09 Till viss grad, kanske. Det blev inte så mycket kommentarer när allt kommer omkring. Det blev ett E-krig i ord mellan troende och icke-troende. Ett milt sådant, men faktum kvarstår. Jag vill bara säga en sista mening till den diskussion vi hade. Om alla... 13/09 Så i princip så kan man inte diskutera den här nyheten? 13/09 tidigt på morgonen ? filmerna är knappast propaganda för creationism om du trodde det. 13/09
Skicka en rättelse