Blizzard-chefen Jay Wilson har ett hedervärt uppdrag som ansvarig för utvecklingen av #Diablo III. Rollspelsfansen är många som hellre badar i lava än ser sin favoritspelserie gå i graven på grund av en undermålig trea.

Förhoppningarna är med andra ord gigantiska och reaktionerna på det nya spelets utseende har varit blandade, inte minst i vårt forum (missa inte de snygga och fräscha nyheterna i forumet) där diskussionen gått varm.

Vår vän och kollega Christer Engström på spelprogrammet Gameplay var på besök på Blizzards egna mässa och träffade just Jay Wilson. Wilson berättade om såväl gränssnitt som berättarteknik, bland annat om systemet för hur livsdrycker dyker upp. Han vittnade om att systemet bjuder på actiontäta och inte minst snabba strider med mycket rörelse.

When you're playing Diablo it's all about forward movement, attacking, getting into fast-paced combat and never backing off, säger Wilson. That's what we really wanted out of that system.

Wilson passar även på att erkänna att #Diablo 2 hade på tok för mycket text. I trean väntar fler dialoger, där din egen karaktär även denne har en röst.

We realised there are some people who don't like story and they don't want alot of dialogue, säger Wilson i intervjun. We don't give them that. [...] If anything we look at the amount of text in Diablo 2 and go 'wow, those are long monologues, they're not very interesting'.

Det är ju precis vad de som spelar Diablo-spelen vill ha? Ingen text och en jävla massa monster som tål en skill! 07/01 tänkte bara nämna att i fallouts fall, så är inte fallout 3 det första försöket att göra det i 3D, det kom till konsol X antal år sedan och fick riktigt usla betyg, men det är sant till en viss grad det du säger. och så länge jag får hjärndött hack n... 07/01 Sköna kommentarer i den här tråden, kan bara hålla med! :up: Nej, vill man ha mycket story och karaktärer så ska man spela de gamla BioWare / Black Isle / Interplay spelen! 14/09 Det vore perfekt om de gjorde storyn mer inbakad i själva spelandet så både inlevelse och action ökar. 13/09 Gaah.. spela Angband istället.. Ingen text i quest alls, du hittar på dina egna quests. Fienden har minst lika bra AI som Diablo 2 och det är 100 levels som är unika varje gång. Massor av loot och monster 13/09 Är det svårt att trycka på ESC? 12/09 Ta bort allt jävla klickande också så är de snart där! 12/09 tycker ju att det är ändå roligt att läsa storyn bland sakerna som händer runt omkring och just om personerna,, tyckte de va bra att de va så mycke text i D2 12/09 Ja för det gick ju så himla bra när folk klagade på grafiken, så ditt missnöje lär ju säkert få Blizzard att tänka om :up: Som sagt, Diablo är hack and slash. Ni som vill ha dialog och skit får vända er till Bioware. 12/09 kanonbra ju, mindre läsning och mer krossande. detta ser jag fram emot. :) 12/09
Skicka en rättelse