Kopieringsskyddet som #EA valt att använda i nyligen utkomna #Spore - och som även används i andra pc-titlar från företaget - har vållat [n=27389 stora protester], främst på grund av begränsningen som gör att spelet kan installeras på max tre olika datorer. På MTV Multiplayer svarar EA på kritiken genom att berätta att det inom kort kommer en patch som låter användare frigöra aktiveringar som inte längre används.

Annat som bemöts är farhågor om att SecuROM installerar spyware på datorn, på vilket EA svarar att de aldrig skulle göra något sådant. Angående vad som skulle hända i framtiden med onlineautentisering om Spore-servrarna stängs av säger företaget att de isåfall först skulle tillhandahålla en patch som tar bort all DRM.

Köper mina spel på Steam så behöver ingen skiva för att känna mig laglig. 22/09 De tycker säkert att de är duktiga med sitt drm som de betalande kunderna lider av, samtidigt som spelet ligger i topp på piratebays sharelista. :P 18/09 Ok, tack för infon. Men till en annan fråga, hur kan de kontrollera om uppgraderingen är korrekt gjord? Lite off topic men... 18/09 Undrar om det nån gång är nån ifrån EA som läser FZ? skulle vara kul att få nån respons. Se om dom tycker det här är kul, eller om dom verkligen tror att det här "löser" några problem. 18/09 Nja, riktigt så är det inte. Om vi tar Fujitsu-Siemens datorerna som exempel: Du får öppna, uppgradera, pilla byta och slänga in vad du vill. Bara det görs på ett "fackmanna-mässigt" sätt( ESD-skydd och hela kitet typ) utan att du förverkat garantin.... 18/09 Men käften. Bara för att han inte är inne på pirat sidor varje dag så betyder inte det att du måste skryta 18/09 Lycka till EA! 18/09 jösses, lägg ner nu EA 18/09 Nu kanske det har ändrats, men är det inte till 99 % märkesdatorer (Compaq, Dell, HP osv) som har OEM med sidan färdiga datorer? I de fallen så får man inte öppna lådan och byta saker hur som helst, för då ryker garantin. 17/09 Roligaste är väl ifs att dom lägger skyddet på ett spel där majoriteten av användarna knappt ens vet vad ett drm skydd är.. Eller är det bara mina fördomar som säger att det här spelet kommer locka samma publik som spelar the sims? 17/09
Skicka en rättelse