#Warhammer Online: Age of Reckoning har precis lanserats officiellt och Webhallen ställde till med nattligt releaseevenemang i Stockholm. Övertecknad gick förbi och plåtade den tappra skara människor som i femgradigt höstväder kantade en bit av Sveavägen i väntan på att få lägga vantarna på #Mythics nya MMORPG.

Någonstans i mitten av kön hittar jag tre killar i matchande gratiströjor som låter taggade. De visar sig vara nittonåriga stockholmare allihopa: Gustav och Patrik, med deras nyfunne polare Rickard. De har köat i ett par timmar, det är kallt i bara t-shirt (men det gäller att vara solidarisk), det är tio minuter kvar till öppning, och de gör sitt bästa för att få tiden att gå.

Gustav, Patrik och Rickard

Rickard har lirat en del andra MMORPG:n, men tycker att de flesta är dåliga. #World of Warcraft tröttnade han på snabbt. Han är osäker på huruvida WAR är det bästa sen skivat bröd eftersom han inte spelat det än, men han misstänker det - "Det är ju WARHAMMER!". Entusiasmen går inte att ta miste på - Warhammer har han ju sysslat med sen han var liten.

Patrik har däremot inte spelat så mycket i MMO-väg. Bara lite World of Warcraft, men det fastnade han inte för. WAR-betan har han dock kört, och han säger sig ha fått ett mycket bra första intryck. Mest utmärkande är, inte helt oväntat:

- Krig! Man kan börja kriga från första början. Man kan hoppa in direkt och börja kriga med andra personer. Det är inte så att man måste träna upp sig eller skaffa bättre saker, utan det är bara ut på slagfältet omedelbart. Ingen väntan.

Gustav har spelat betan tillsammans med Patrik och även han gillar spelet skarpt, även om betan förstås hade vissa problem. Återigen betonas faktumet att det är just Warhammer-universumet det handlar om.

- Det är ju som Rickard sa, det är Warhammer, det har man sett fram emot ända sen första gången man gick förbi Games Workshop när man var liten.

Ytterligare sex minuter har passerat och nu är det snart dags för herrarna att äntligen bege sig hemåt - men inte för att sova.

- Vi har bunkrat upp på Lidl, berättar Gustav glatt, så nu är det helnatt som gäller.

Skicka en rättelse