Windows-versionen av Grand Theft Auto IV blir exklusivt för Games for Windows, #Microsofts inititativ för att förenkla och standardisera hur datorspel fungerar. Märkningen innebär att GTA IV liras över nätet via Games For Windows - Live.

Både GTA IV och Microsoft-tjänsten kommer innehålla nyheter, bland annat DirectX 10-grafik, omgjort användargränssnitt, en Live-klient som kan köras direkt i Windows-miljön (inte längre bunden till själva spelet, alltså) och en "marketplace" för nedladdning och annat.

Live-tjänsten har fått en del kritik för att vara begränsad och en aning krånglig jämfört med konkurrerande serverbläddrartjänster. #Rockstar-grundaren Sam Houser är, kanske inte helt överraskande, av en annan mening:

- Vi är oerhört stolta över de djupa, inställningsbara multiplayermöjligheter som Grand Theft Auto IV erbjuder. Games for Windows - Live ger oss möjlighet att sömlöst föra över multiplayerupplevelsen till pc. Tjänsten passar plattformen naturligt och vi tror starkt på att den kommer bidra till att bygga en stark community kring GTA IV på pc.

Grand Theft Auto IV för Windows släpps den 21 november.

LIVE är gratis numera, så alla kan ju droppa whinet om att man måste betala för spelet, för det gör man väl på steam också? :P 25/09 Måste vara det sämsta inlägget ever -.- 25/09 Fy fan va jag hatar microsoft, dem ska alltid krångla till det. Alla dessa betalningar suger ju, man vill kunna hoppa in i ett spel bara sådär utan att behöva gå till en affär för att köpa multiplayer-tid -.-!!! 25/09 Nu utförde ju inte Microsoft någon direkt invasion mot Rockstar och hotade dom till döden om dom inte gjorde som dom sa. Rockstar va förmodligen mer än nöjd med Live på Xbox och ville inte lägga ner allt för mycket tid på att bygga ett nytt onlinesystem... 25/09 ÅNEJ! Microsoft suger så hårt så hårt! Hatar alla deras fula windows live-skitsaker. Deras produkter är så äckligt amatörmässiga för att komma från ett så stort företag 24/09 Hoppas verkligen att man kommer kunna spela det över lokala nätverk eller tex över hamachi... 24/09 Undra när det kommer en online petition om saken -.- 24/09 "Grand Theft Auto IV för Windows släpps den 21 november." Detta år eller nästa år? Förstår inte meningen med att sätta ut datum som de absolut inte kommer hålla sig till ändå. 24/09 bra att det är gratis, enda jag behövde veta. 24/09 Går utmärkt att köra över LAN i Gears of War iallafall, dock inte över Hamachi då dom lagt in skydd mot det. Det är ändå gratis att spela online så Hamachi är onödigt. Tycker Live i Gears of War funkade rätt bra förutom gränssnittet som var lite segt.... 24/09
Skicka en rättelse