Enligt en färsk [n=27116 rapport] jobbar hundratusentals personer i låglöneländer med guldfarmande, och då främst i #World of Warcraft. I #Mythics nyss släppta #Warhammer Online kan det bli knepigare. Spelets designer Mark Jacobs, som även är medgrundare av företaget, uttrycker i sin blogg sin kompletta avsky för guldfarmare - ja, han gillar dem verkligen inte - och nämner att de har ett "strike team" vars enda syfte är att upprätthålla nolltoleranspolicyn genom att kicka folk omedelbart.

I hate gold sellers/spammers. No, that's not strong enough, let me try again. I HATE GOLD SELLERS WITH EVERY FIBER OF MY BEING. [...] I hated seeing their messages when I played WoW or any other MMO and I've been waiting for the day that WAR launched so I could have the absolute pleasure of instituting policies to make their lives more difficult so we could drive them out of WAR.

Skönt att se att Mythic sätter in kraft tag ändå från start för att försöka stoppa guld farmare/säljare. Dock verkar faktiskt inte WAR handla så mycket om att man måste grinda guld har själv en lvl18 karaktär och har ännu inte behövt köpa nåt. 26/09 Jag tror du delvis slog huvudet på spiken... Problemet är väl just att det är så mycket jobb jämfört med hur mycket roligt det är för att få resultat. De flesta har inte obegränsad fritid och det är ju därför som det går att sälja WoW-guld öht, det finn... 26/09 Har inte direkt med dålig design att göra - det är snarare folk som inte klarar av att tanken på att behöva jobba för att få resultat. Nää...det menar du inte? :O 26/09 Guldfarmare är ju bara ett bevis på att spelen är dåligt designade. Om spelare är beredda att betala extra för att slippa vissa delar av spelet (grinda) kanske utvecklarna borde tänka till hur man ska få bort dom delarna ur spelet eller göra om dom så... 25/09 29dagar efter spelet släpptes? ;) 25/09 Helt riktigt, det som jag gillar med WAR är att det handlar om att spela, och organisera sina polare att ey vad fan nu är det där keepet destruciton controlled fan vi drar ihop några och försöker ta det, tar man det, får man en skön bonus, hållerm an... 25/09 Otroligt skön blogg! Jag ser verkligen fram emot att få testat WAR framåt vintern. Det kanske blir det första MMO-spelet som faktiskt är bra? 25/09 Tyvärr ja, det är nog det största problemet, NCSoft US tänker bara på pengar, inget på spelarna i sig och att försöka förbättra deras spelupplevelse. Nästan omöjligt att hitta lediga rum i Catacombs/Necropolises pågrund av botters som farmar Adena och... 25/09 vilken blogg :P "Go to Hell." sluta allt med xD 25/09 Några småutgifter finns det allt kring RvR även på lägre lvls. Nog för att det är slängpeng, men det kostar en 20s för murbräcka, balistor, bolters etc. Jag tycker det är gott att Mythic har den attityd de har, även om de kanske inte lyckas. Hoppas GOA... 25/09
Skicka en rättelse