Skakande styrdon kan snart höra gårdagen till, åtminstone om vi ska våga tro att en ny produkt från #Cyberhand Robotics får genomslag. Företaget meddelar att man tagit fram en produkt som ger så kallad force feedback rakt in i armen. Sensorer kopplas till punkter på armen. Elektriska pulser sänds in i nerverna, armen reagerar och användaren ska kunna uppleva värme, kyla, utmattning, skakningar och andra trevligheter. Det finns också planer på att använda tekniken på andra kroppsdelar.

- När du använder vårt nya system och sätter handen i eld kommer det brännas, tar du i is kommer du frysa, slå näven i väggen och det kommer göra ont, säger Cyberhand-bossen Michael Burke. Om du tar det stora vapnet och avfyrar det kommer armen hoppa och om du håller kvar det för länge blir armen trött och stel.

Produktens namn, lanseringsdatum och kostnad sägs det ingenting om. Ej heller vet vi något om denna skruvade pryl faktiskt fungerar, men det lär vi säkerligen få veta om och när mackapären dyker upp i butik.

Skicka en rättelse