Sajten What They Play rapporterar att #Nintendo visar tidiga presentationer av Wiis efterföljare för initierat folk i spelutvecklingsvärlden. Som "bevis" på uppgifterna anger dem "flertalet källor inom spelutvecklings- och utgivarbranschen".

Den nya maskinen har fått smeknamnet Wii HD av de som påstås ha sett den. Wii HD uppges vara utrustad med (som namnet antyder) HD-upplösning, större fokus på digital speldistribuering och bakåtkompabilitet.

Enligt spelsajtens journalist är det också troligt att konsolen utrustas med hårddisk eller en hel del flashminne. Maskinen sägs vara på väg lagom till 2011 och skiftet mellan Wii till Wii HD uppges vara av samma karaktär som skiftet mellan Gameboy till Gameboy Advance innebar. Det vill säga inget direkt världsomvälvande, utan en naturlig utveckling som bygger på och uppdaterar samtidigt som själva grundidén lämnas intakt.

What They Play menar också på att det finns mer fog för deras påståenden, mer än bara deras icke namngivna källor. De tar till exempel upp ökade forsknings- och utvecklingskostnader som ett otvetydigt tecken på att Nintendo har fullt sjå med nästa konsol. År 2006 lade man ner 103 miljoner US-dollar för att året därpå mer än dubbla detta till 370 miljoner. Givetvis är det ingen större gissning att det är nya Wii och den omryktade nya DS-varianten som lär stå för dessa utgifter.

Redan i en intervju med BusinessWeek 2006 sade Nintendo-stjärnan Shigeru Miyamoto följande om Nintendos strategi för framtiden.

Too many powerful consoles can't coexist. It's like having only ferocious dinosaurs. They might fight and hasten their own extinction.

Om Nintendo alltså håller fast vid sin framgångsrika strategi låter Wii HD som det naturliga nästa steget. Nintendo själva avböjer som vanligt att kommentera rykten och spekulationer.

Skicka en rättelse