DRM-skydd, som är tänkt att försvåra piratkopiering, kan få motsatt effekt. Det sa #Sony-medarbetaren John McMahon på Broadband World-mässan i Bryssel häromdagen, skriver IT24. Därmed bekräftar han det som väldigt många DRM-kritiker länge hävdat, att skyddet blir kontraproduktivt.

Uttalandet speglar hans egen åsikt och ska inte betraktas som Sonys officiella ståndpunkt. Hans tal gick i huvudsak ut på att få operatörer att agera kraftfullt mot piratkopiering och Sony kommer fortsätta att drm-skydda såväl musik som film. Enligt McMahon uppgår kostnaden för piratkopiering till två miljarder dollar per år.

För tre år sedan fick Sony BMG kraftfull kritik för användning av skyddet Extended Copy Protection på musik-cd-skivor. Efter såväl kritik som stämningar valde företaget att dra tillbaka de kopieringsskyddade skivorna.

Det visar hur gnidiga bolagen är. På en konsoll där piratkopiering inte finns eller är minimal så kostar spelen markant mycket mer än på en PC. Visst finns det kostnader i form av royalties till Sony/MS, men är de verkligen 200-250 per spel? 07/10 Kan förtydliga detta med hjälp av definitonen av just stöld. "olovligen och olagligen ta eller tillskansa sig annans egendom" 07/10 Nej, upphovsrättsbrott är inte lika med stöld, de är inte synonymer. Jag letade runt lite med google och hittade en skapligt relevant sida om saken på Regeringskansliets sida (http://www.regeringen.se/sb/d/6143/a/55366) som du kan titta lite närmare på.... 07/10 Om man ska försöka rättfärdiga piratkopiering så lämna förskolelogiken hemma. Vill ni inte köpa spel för 600 riksdaler? Då har ni inte rätt att ladda ner produkten gratis på internet, tyvärr.. Det flyger inte i min bok så att säga. Hur man än försöker... 06/10 Man behöver vanligtvis inte vara raket forskare för att förstå men det kanske krävs för din del? 06/10 En av anledningarna till att jag slutade köpa konsoler efter ps2:an. 600 spänn är en jäkla massa slantar. 06/10 Max pris på 350 kr. Äget ett PS3 o förstår faktiskt knappt själv att jag lägger 600 kr på ett spel. 06/10 Så här ligger till: Dom som piratekopierar tar ner versionen där skyddet är knäckt. (och kan där efter göra vad dom vill) Dom som köper produkten blir dom som får problem (kan inte kopiera till mp3 spelaren etc) 06/10 Så sant! Kan inte förstå hur de kan tvinga konsollägare att punga ut med 550-650kr för ett spel. PC ägare kommer lite billigare undan men 400kr är fortf för mycket. Ja, DVD filmerna är så billiga idag att det man går back på är alla de hyllor man vill... 06/10 Oj, där har vi nästan med allt. :) Först det totalt svart-vita. Till och med det omogna inlägget du svarar på medger att det är en viss gråskala. Sen det moraliska. Olagligt = skadar, utan någon som helst argumentation eller utrymme för diskussion. Det... 06/10
Skicka en rättelse