Sonys VD bjuder på en fyllig testkörning av Nathan Drakes första bärbara äventyr.

Sonys VD Shuhei Yoshida gick i morse upp på scenen i Tokyo för att presentera ett spelbart demo av Uncharted till PSP2.

- Det första du märker är den stora och vackra skärmen. I jämförelse med spartphones 3.5 tum är den här dubbelt så stor, perfekt för spelare som gillar att ligga ner när de spelar.

Genom att antingen trycka på X-knappen eller pekskärmen kan du få Drake att hoppa. Om du lutar konsolen kan du svinga dig i rep. Yoshida fick Drake att klättra upp för en vinranka enbart genom att trycka upp och ner på skärmen, vilket ska ge en känsla av realism.

- Sådana rörelser kan ge en väldigt verklig känsla, lovade Yoshida.

Du kan också peka och trycka med fingrarna för att röra dig när du klättrar och knuffa ner motståndare från bergsväggen. För den som är rädd för flottiga fingeravtryck fungerar de analoga spakarna lika bra. Genom att nyttja konsolens gyrofunktioner kan du också sikta med diverse vapen.

- Konsolen ser ganska stor ut men kommer att ligga fint i händerna, försäkrade Yoshida.

Mer info, bilder och filmer kommer självklart så fort som möjligt.

Tack för länken! Det ser verkligen grymt snyggt ut. 29/01 NGP är ju glödhet om det inte vore för att det är just Sony som tillverkar den... Other OS är borta och jag är tvungen att patcha flera gånger utan att få en enda feature bara för att Sony inte gjorde slumpfunktionen i krypteringen ordentligt från först... 29/01 Hoppas också man kan välja att inte hoppa över trädstammar eller klättra i vinrankor med touch. Men det har jag svårt att tro att man tvingar på folk. Det jag däremot vill ha är möjligheten att sikta med gyrot som klippet visade. Edit: Stavfel. 28/01 Om man kollar klippet Nosnos länkade så används touchpaden på baksidan, vilken gör det lite mer logiskt. Fel i nyheten! 27/01 Realism låter som ett desperat rop om att det är lika verkligt som Nintendos 3D. Själv blir jag nog sugen när monitorn"3d" rör sig med motorer o ställer in sig efter ögat. Då kan de bli intressant :) Alltså kinect + 3ds = ftw ;) 27/01 http://www.fz.se/bloggar/simon/20110127/uncharted-pa-psp2-damn/ <--- om ni vill se en film från spelet... ser rejält bra ut 27/01 Jag tycker det är lite för mycket snack om hårdvara hit och dit. PSP 2 kommer ha ett enorm mjukvarufördel jämfört mot smart phones. Program i t ex Android är oftast extremt ineffektiva och gör inte alls hårdvaran till sin rätt. Med lite fokus på bra skr... 27/01 Dom ska redan precis lansera 2 kärnors mobiler så att på 2-3 år tror jag inte att det är omöjligt att dom börjar närma sig. Det sänker klart sonys prisvärdhet jämfört med konkurrensen. Tänk på att det är i slutet av året så ett års utveckling av smartph... 27/01 Haha du jämför detta monster till prestanda med iPad? iPad har bara en bra skärm och bra batteri, inget annat. Dom ligger lååångt efter på de andra fronterna. 27/01 Det är ett ord Sony är glada att slänga ur sig. Giant Enemy Crab anyone?! Med det sagt. Jag är nyfiken nu.. bryr mig inte alls om touch funktionerna men Uncharted på handheld med en så stor skärm är rätt mäktigt. Tummen upp från mig. 27/01
Skicka en rättelse