De dagliga sorgebeskeden om en världsekonomi i gungning lättas i dag upp av besked om den svenska spelbranschen. Färska siffror från #Dataspelsbranschen gör gällande att våra inhemska spelföretag växte rejält år 2007 jämfört med året innan.

Omsättningen, 959 miljoner kronor, var en ökning med 49 procent och totalt arbetade 1153 personer med spel, en ökning med 42 procent. Andelen kvinnor ligger på 10 procent, en minskning från 15 procent året innan. Likväl ökar antalet kvinnor i branschen, men uppenbarligen inte i samma takt som män.

Siffrorna bygger på en sammanställning av årsredovisningar för företag som jobbar inom spelindustrin i Sverige. Totalt räknades 91 bolag in i detta område, vilket är en ökning från 68 år 2006. Endast aktiebolag räknas, inte handelsbolag och enskilda firmor.

Som yngre så förstod man ju inte heller hur underbart det är med kunskap. Jag värderar varje lite bit av information som jag har och ångrar inte alls att jag är smått överutbildad. Hur ska man kunna göra vettiga analyser av omgivningen om man inte har... 09/10 Vissa branscher går nästan bättre när det går mot lågkonjunktur :) Högskolorna får fler studenter (istället för att få jobb söker man till högskolan) och tja rimligen har arbetslösa mer tid att spela spel än de som jobbar :) Dessutom är det jobbigt att... 08/10 kul att fler folk får jobb, vi saknar inte utbildade spel-folk i sverige precis går utbildas väl runt 600-1000 nya varje år, Jag som månaga andra får söka sig utomlands... även om norge knappt ränkas som utomlands ;) dock ligger lönerna för ingångstjäns... 08/10 hehe ganska nice men är bårde positivt å negativt... 08/10 Personligen är jag mycket mer gamer än något annat, jag har gjort några banor med Valve Hammer men det är inte superavancerat så det är inget man kan skryta med. Jag lekte runt lite med Rome Total War och ändra diverse grejor ( fick mina archers att skj... 08/10 Har en polare som jobbar som programmerare för ett stort företag här i sverige. Risken att du bränner ut dig är mycket stor och lönen är riktigt usel med tanke på hans kunskaper. Ett simpelt lagerkneg ger ju för fan mer pengar. 08/10 Civilingejör i spel- och programvaruteknik på Blekinge Tekniska Högskola för att vara exakt. Är som sagt ny för i år så det kan vara lite riskabelt, bättre att satsa på en etablerad utbildning inom data såsom civ.inj. i datateknik på LiU (där jag själv... 08/10 Om huvudintresset är spel så gör man sig bäst som bandesigner eller speldesigner (inkörsport som speltestare). Duktiga programmerare och grafiker är oftast först och främst intresserade av just programmering och grafik, men med ett starkt sidointresse... 08/10 Som flera innan mig sagt, vad har år 2007 för betydelse i sammanhanget? I alla fall om ni jämför med en världsekonomi i gungning. Men visst är det trevligt när spelföretagen i sverige växer. Vi är grymt bra på att göra spel i sverige så det är egentlige... 08/10 haha nostalgi :) 08/10
Skicka en rättelse