Dagens stora #Blizzard-nyhet - #Starcraft II släpps i tre delar, en kampanj för var och en av de tre raserna. Det tillkännagavs på Blizzcon-mässan i USA och anledningen är att man vill säkra kvalitén; om allt material skulle ha bakats in i ett och samma spel skulle det antingen ha skjutits rejält på framtiden eller minskat i omfång.

Kampanjerna döps Terran: Wings of Libery, Zerg: Heart of the Swarm och Protoss: Legacy of the Void. Först ut blir Terran-delen och samtliga delar kommer vara i klass med fristående spel, alltså inte expansioner. Det kommer finnas skillnader mellan de tre spelen. Zerg lyfter fram rollspelandet, Protoss innehåller diplomati och Terran innehåller en minikampanj.

Spelet, eller spelen, saknar releasedatum, men förmodligen kommer det nu gå snabbare att få den första delen färdig.

Alltså Dawn of War släpptes 20 september 2004: Den innehöll endast en kampanj utifrån Space Marines. De kommer att släppa Dawn of War 2 i början av 2009; det spelet kommer endast att innehålla en kampanj utifrån Space Marines. Då kan man väl för bövulen... 14/10 Jag har inte så bra koll på DoW eftersom jag inte spelat det så stämmer att jag missuppfattat första spelet. Men du tog inte upp det som stämmer, att första expansionen innehåller ny faktion och kampanj med dem. Dessutom säger du att Relic gjort detta... 14/10 Japp, lite av vad jag tänkte också. Om de ska göra en "superkampanj" kommer de att få dra ut på innehållet, iaf i form av enheter etc. Vad jag förstått ska de inte ha hjältar med levels i multiplayer, men de kommer säkert ha det i kampanjen för att göra... 14/10 Är jag också orolig för....känns nästan för mycket med 90 (!!) uppdrag totalt sett med alla raser, ska det bli 90 episka och varierande uppdrag??? Tvivlar starkt på detta, fanns ju redan i sc1 en del "utfyllnadsuppdrag" som bara var där för och fylla... 14/10 Du kände dig tydligen träffad. Som sagt var otroligt hur folk kan sitta och spekulera och dra slutsatser om saker som inte framkommit än. 14/10 Ingen som minns uttrycket, kvalité före kvantitet ?? Hur vet folk att de 30 uppdrag som kommer till alla olika raser kommer vara så super bra som dom tror? Det känns som att det kan bli hyffsat enformigt, men det var rätt längesen jag spelade SC1 också,... 13/10 Hmm nu ljuger du allt bra eller så har du inte spelat Dawn of War. Om man läser på Wikipedia om Dawn of War så står det såhär: "The Space Marines are the only playable race in the single player section of the game, and the 11-mission campaign features".... 13/10 Hmm, trodde det framgick men kan försöka förklara lite enklare. Skillnaden är att singelplayer delen har varit komplett och sammanhängande med multiplayerdelen och med vilka raser/faktioner etc som finns i spelet. Relics fristående expansioner har haft... 13/10 Jag har inte några inkontinens problem, men du kanske talar efter egen erfarenhet. Ett tips på vägen då. Gummistövlar funkar inte om du själv har problem...... Eller, lär dig lite om ordet ironi, ett bra tips det också. 13/10 Nu tar du väl i lite väl mycket eller råkar du ha en massa insideinfo som vi andra inte får ta del av. Eller har du rent av spelat hela kampanjen och alla andra RTS som någonsin gjorts? Om inte tycker jag du ska tänka efter lite och läsa vad du just skr... 13/10
Skicka en rättelse