Portal: Prelude är en modifikation av #Valves snart årsgamla #Portal. Det tar sig an samma story, fast handlingen utspelas före den i originalspelet och vi får stifta bekantskap med folket som skapade den cyniska datorn GlaDOS. En första publik version släpptes häromdagen och den har nu hittat in i FZ:s filarkiv.

Utvecklingen började i januari i år och upphovsmannen säger sig ha jobbat hårt för att hinna före Valves Xbox 360-exklusiva tillägg #Portal: Still Alive som ska dyka upp innan jul. Och det har han uppenbarligen gjort.

Portal släppte i oktober förra året och möttes av mängder med hyllningar. Vi på FZ utsåg det till förra årets bästa spel (tillsammans med #Super Mario Galaxy). Vår recension hittar du här.

[fi=7513]

Tack till MazZ för detta #nyhetstips!
Tror du missuppfattade lite :). Jag har ett nytt steam konto, ett legit, men kan inte registrera min cdkey till hl2, därav kan jag inte ladda hem det heller. Oh well, det får lösas i sinom tid. 13/10 Hoppas det blir nå kul dethär. 13/10 du behöver ju aldrig installera om cd-skivorna, eftersom du har ditt Steamkonto. Tappar du lösen, kontakta hellre Steam att få nytt lösen, än att köra pirat. Du kommer ju ändå inte ut på Steam med knäckt konto och riskerar dessutom att bli blockad. 13/10 Mitt Steam konto blev hackat eller så glömde jag lösenordet eller något, kan iaf inte återställa det och jag har varit i kontakt med dom utan bättre resultat. Detta resulterar i att när jag med mitt nya steam konto skall registrera keyn till hl2 så tar... 13/10 Varför inte bara låta Steam ladda hem det åt dig? Eller jaha, du kanske inte har giltig licens för det. Rawr! 13/10 Rätt underhållande, men som många säger, fokusen ligger fel. Jag vill ha roliga och kluriga pussel mer än snabba och exakta hopp. Och nudelsdesign, jag skulle tippa på att man måste ha portal 2007 filen, den på 1 gb ungefär, för den filen har alla textu... 13/10 Kommer inte förbi chamber 9. Har t.om kollat på en "walkthrough" på youtube för att verkligen lära mig timingen. Han klarar det på under 30 sekunder, jag har provat i över 30 minuter utan framgång. Btw, nån mer än jag som dog ett stort x antal gånger... 13/10 Hehe. Jag måste säga att jag håller med folk om att det är inte kluriga pussel utan mer stressade hopp och "trix". Jag tyckte dock det var underhållande och man får ju ta och stänga ner och lugna sig emellanåt. Jag gillart! edit: inte lika mkt som Porta... 13/10 Yes, antligen folk som håller med mig, har skrivit samma sak på två olika sidor utan att folk har hängt på. Dom har som sagt fokuserat svårigheten på helt fel ställe, istället för att göra kluriga pussel handlar allt om exakt tajming och perfekta hopp.... 13/10 blev ju tråkigt att när man måste vara så snabb och hålla på och tricksa. Roligare att tänka ut svåra pussel så man får ta lite tid på sig. 13/10
Skicka en rättelse