#Valve, företaget vars egenutvecklade titlar brukar hyllas närmast oavkortat, är nästan lika kända för förseningar och lång utvecklingstid. Och nästa del i Half-Life-serien kommer inte dyka upp än på ett tag. Doug Lombardi berättar för Kikzo att #Episode Three kommer ta längre att framställa än de ungefär ett och ett halvt år som #del ett och #del två tog. Således torde premiären dröja åtminstone fram till nästa höst. Än så länge har det varit tämligen tyst om projektet men Lombardi säger att nytt material kan dyka upp kring jul.

Left 4 Dead - premiär om en månad

I övrigt handlar stora delar av intervjun om #Left 4 Dead, den kooperativa zombieslaktaren som dyker upp till Windows och Xbox 360 i mitten av november. Bland annat valet av plattformar är på tapeten. Lombardi förklarar varför spelet, till skillnad från #The Orange Box inte portas till Playstation 3. I stora drag handlar det om utgivarintresse; det var #EA som skötte PS3-portningen av den brandgula lådan och för ett nytt namn som Left 4 Dead är det svårare att fånga utgivarnas intresse. Han spekulerar kring att intresset kanske ökar efter premiären, alternativt att utgivarna hakar på inför en eventuell nästa del (förutsatt att denna blir framgångsrik, förstås).

Det första #Half-Life släpptes 1998 och var på sin tid en smärre revolution. #Del två tog sex år att framställa och det var efter denna långdragna process som Valve bestämde sig för att satsa på kortare projekt, alltså Episode-konceptet. I nuläget jobbar de med Left 4 Dead och #Still Alive, ett Xbox 360-exklusivt tillägg till #Portal.

De har slöat ner i tankeverksamheten. Deras grundidé fungerade då, knappt. Kommer inte hålla att köra på samma spår. Meningen med korta episoder va just "snabbt ut på marknaden". Detta har ju fungerat lika bra som Postens förmåga att hantera sin logisti... 16/10 Hur fräscht kommer det att kännas när man sitter år 2011 och spelar Episode 3 i samma gamla Source-motor och med samma gamla spelsystem från början av 2000-talet? 16/10 Jag har aldrig ogillat ett spel som VALVe gjort, jag började att spela VALVes spel och höjde ribban såpass mycket så nu tycker jag att alla spel som inte är gjorda av VALVe är kassa. Allvarligt, FPS OCH tänkarspel? Det är som att sätta en flygplansmotor... 15/10 Valve överskattar sin talang. Deras spel är rent generellt mediokra, med undantag för TF2 då. Givetvis. 15/10 Men det är just det de är. Vad tog inte HL 2 att göra? 6 år? Episod 3 har ju inte varit under utveckling i ens närheten av så lång tid.... Än. Det är tråkigt att det kommer dröja så länge men, det kommer vara värt det. Go valve! 15/10 valve + episodiskt = when it's done.... FREAKIN IDIOTS! 15/10 de finns inga bättre spel än Half life spelen:P det som är dårligt är väntan på nästa:( 15/10 Bah, korridor-shooter med föråldrad grafik, återanvänd spelvärld+vapen och 5-7 timmars spel-längd. Nej, det finns mycket mer intressanta titlar ute :P HL1 kan jag däremot klassa som ett av de bästa någonsin. Har själv aldrig gillat stilen med de nya HL-... 15/10 Helt galet vad sega de är. Ett nödvändigt ont antar jag, men ärligt talat, något borde ju gå att effektivisera. Episode One och och Episode Two är två spel med 4-5 timmars speltid, utan flerspelarläge och som använder sig av redan färdigutvecklad teknik... 15/10 Sedan har vi killarna som lirar på easy/normal och i princip SPRINGER igenom spelet på en kväll. Första spelet och de spel innan det, fanns det fasen inget som hette 'easy'. Idag ser folk spel halvt som en film/berättelse mer än en utmaning. Otippat att... 15/10
Skicka en rättelse