Framgångssagan #World of Warcraft har ännu inte nått sin kulmen. Det säger analytikern Colin Sebastian på Lazard Capital Market, skriver Edge Online. Han spår att spelet växer med ungefär en miljon nya spelare det kommande året, dels tack vare ökad popularitet i Kina och dels tack vare expansionen #Wrath of the Lich King som lanseras i november.

#EA:s och #Mythics nyligen släppta #Warhammer Online har inlett starkt (750 000 registrerade spelare på en månad), men det är enligt Sebastian inte tillräckligt för att rucka WoW från MMO-tronen.

En storväxt patch som förbereder spelet för expansionen Lich King är att vänta inom kort, håll utkik på FZ:s nyhetsrapportering för information och nedladdningslänkar.

World of Warcraft släpptes i Sverige i februari 2005 och är det utan konkurrens största massiva onlinerollspelet. Det [n=23418 rapporterades] ha tio miljoner användare i januari i år. I nuläget uppges antalet till 10,9 miljoner.

Varje gång jag provar ett nytt MMORPG så slutar det med att jag återaktiverar Everquest och lirar det lite för det iaf inte är någon mainstream light produkt. All Kredit till WoW. De har lyckats fånga massan. Men inte riktigt my cup of tea Leandred Cerw... 16/10 Mhm. ;) 16/10 är servrarna uppe än? allt verkar vara offline i mitt wow. 15/10 Jag arbetar som platschef inom IT-branschen sen mitten av 90-talet, så jag har en ganska god uppfattning om vad finansiärer kan tänkas kräva och inte. Antalet abonnenter och trenden är av största intresse för en finansiär då det visar produktens potenti... 15/10 Jo, som sagt: 15/10 Har samma dilemma, men ibland funkar inte alla kompisar på samma server heller. Vissa e hardcore spelare och andra mer casual så dom tillhör inte samma klick om man säger så. Plus att det kan vara jobbigt att spela med bara irl vänner för då e det allti... 15/10 Snake: De behöver inte uppge några siffror på subscribers för sina finansiärer. Ja X-fire visar på en trend och är ingen stor % av spelarna. Men när man gör undersökningar om saker så frågar man inte alla utan kanske 1000 personer som exempel och det... 15/10 @Altair4 Funcom kommer att släppa en kvartalsrapport strax innan årsskiftet precis som de gjorde i mitten av augusti. Det är något deras finansiärer kräver, och inget de kan välja bort. X-fire registrerar endast andra spelare med X-fire. Hur stor procen... 15/10 precis, alla spelar ju för att det är dåligt... 15/10 Snake: Gällande WAR så var det jag skrev inget från vad jag läst av dig utan bara en uppskattning från min sida. Angående AoC så kommer de inte släppa fler uppgifter om subscribers dessvärre. Det folk använder för att försöka räkna ut antalet spelare... 15/10
Skicka en rättelse