Den 4 november vankas presidentval i USA och det kampanjas på alla möjliga och omöjliga sätt. I vanlig ordning spelar reklam en viktig roll och denna gång används spel som medium. En person som spelade #Burnout Paradise förra veckan upptäckte att de inbyggda annonstavlorna gjorde reklam för Barack Obama, uppger flera sajter, och senare bekräftade Holly Rockwood på #EA att Obamas stab köpt reklamplats i spelet.

Jag kan bekräfta att Obamas stab har köpt ingame-annonser i Burnout. I likhet med de flesta inom tv, radio och tidningar accepterar vi reklam från respektabla politiska kandidater. Precis som med politisk reklam på teve speglar de här annonserna inte några politiska ståndpunkter hos varse sig EA eller dess utvecklare.

Reklamen i fråga visas i totalt nio EA-spel, bland annat #NFS Carbon, #NFS Prostreet, #Skate och #NHL 09. Den sänds dock bara i Xbox 360-versionerna och du kommer inte stöta på den här i Sverige - den är förbehållen amerikanska spelare.

<form method="post" action="http://www.fz.se/poll.fz">
<input type="hidden" name="data" value="YToyOntpOjA7czo0MDoiOTYxNzQxY2RiNmExNjI5M2YyZDEwZWI2MjI2MTkwNzhjNWUzNzZjMSI7aToxO2E6Mzp7aTowO2k6MjAzO2k6MTtpOjI4MTtpOjI7aTo0OTgzO319"></input>

<input type="radio" name="q281" value="1659" checked="checked" class="form_input_radio"></input>

Ja, varför inte?

<input type="radio" name="q281" value="1661" class="form_input_radio"></input>

Nej, politik och underhållning går inte ihop

<input type="radio" name="q281" value="1663" class="form_input_radio"></input>

Jag har ingen åsikt i frågan

</form>

Skicka en rättelse