Windows-versionen av #Far Cry 2 kommer använda kopieringsskydd från SecuROM för att försöka hindra piratkopierare. Skyddet har tidigare fått en hel del kritik, bland annat för att antalet installationer begränsas. #Spore använder ungefär samma skydd och det fick på sina håll [n=27389 hård kritik].

Ubisoft tar sikte på pc-piraterna

En #Ubisoft-medarbetare förklarar i ett foruminlägg läget för Far Cry 2.

  • Spelet kan installeras ("aktiveras") fem gånger på tre separata datorer

  • När spelet avinstalleras återställs en aktivering. Så länge du avinstallerar korrekt kan spelet installeras hur många gånger som helst (på nämnda tre datorer)

  • Datorerna kan uppgraderas utan att det påverkar aktiveringarna (korrekt avinstallation krävs)

  • Ubisoft lovar att du "alltid" kommer kunna spela Far Cry 2 (spelet kommer alltså inte sluta fungera efter en tid)

Ubisoft har på sistone legat i hårt i kampen mot piratkopierarna. Nyligen [n=28082 förklarade en medarbetare] att Windows-versionen av #Tom Clancy's Endwar släpps senare än konsolversionerna. Orsaken är att man vill undvika massiv piratkopiering.

Det är fullständigt idiotiskt med kopieringsskydd. De enda skydden drabbar är de som är ärliga och köper spelet (som jag just gjorde, till exempel). Far Cry 2 fanns ute innan release på nätet - UTAN kopieringsskydd som stör. Precis som alla andra spel... 23/10 Ja, det är ju bevisat att det inte funkar för fem öre utan ställer bara till problem för vanliga användare. 22/10 Jadu Razor slog RELOADED på fingrarna och var först. Tack för headsup mr.bear! Ubisoft satsade fel den här gången.. DRM + ingen release via Steam i Europa. Synd.. hoppas de lär sig. 22/10 Jag vill bara påpeka för alla som anser att DRM-skyddet faktiskt gör någon nytta, att PC-versionen nu har dykt upp på Torrent-scenen. Det här skyddet är med andra ord HELT ONÖDIGT och jag förstår inte hur någon normal person kan sitta och skydda utgivar... 22/10 Ja ha det drm skyddet fungerade ju bra ... 22/10 Fick spelet idag,,installerat, inga problem med aktivering och DRM. 22/10 Det är ju en svår nöt, för samtidigt som du stöder utvecklarna och "gör rätt" för dig bidrar du ju till att hjälpa andra att ladda ner spelet. Men jag håller med dig att vissa spel har alldeles för krävande skydd, t.ex. Starforce. Far Cry 2 kan jag däre... 20/10 Du kanske borde läsa på lite innan du gnäller. Securom är inget program som du tvingas på. Det är ett sorts krypteringsskydd som spel och program använder. Det kan användas med massa olika inställningar, Spore hade t.ex. ganska kraftigt skydd medans Wor... 20/10 Hur ser det ut rent lagligt att köpa spelet och sedan spela en pirat-version? Man vill ju ha spelet i hyllan med alla eventuella godsaker som medföljer, men jag vill inte hålla på med securom och andra djävulstyg. Kommer ihåg hur bra flat out funkade... 19/10 Men det tvingar på en programmet SecuROM som halvt som halvt tar över din dator. Att det har det ger mig lust att ladda ner spelet i en tyst protest mot SecuROM. 19/10
Skicka en rättelse