Att vara islänning är inte det roligaste i dessa finanskrisdagar. Landets ekonomi mår mindre bra men invånarna kan även fortsättningsvis glädja sig åt att ett av MMO-världens mest uppskattade alster kommer från den kalla ön. Vi talar förstås om rymd-MMO:t #EVE Online och utvecklaren #CCP låter meddela att en ny gratisexpansion är i görningen.

Tillägget heter Quantum Rise och i vanlig ordning kommer det vara helt gratis att lira. På innehållslistan hittas bland annat följande:

  • Weapon linking to make your onslaught easier

  • Continuations of the massive Trinity graphics update

  • Changes to autopilot routes and avoidance techniques

Releasedatum saknas i nuläget, håll koll på spelets hemsida för framtida informationsuppdateringar.

EVE Online släpptes i skarp version i maj 2003. Sedan dess har åtta gratistillägg släppts. Liksom de flesta andra massiva onlinespel är spelet belagt med en månadskostnad, men det kan testas gratis på Windows, Mac och Linux i fjorton dagar.

Jo, än så länge verkar han bara jobba på motorn. Är lite orolig tills han börjar med gameplay. Men alla bidrag av skepp, stationer osv ser ju helt otroliga ut. Hoppas dom lyckas med projektet. Det verkar ligga en hel del jobb bakom det redan nu så det... 17/10 Infinity är ju rätt osäkert att det släpps, personen (!!!!) bakom det är enormt duktig dock står och faller det med att andra ska bidra (vilket de inte har så stort problem med i dagsläget). 17/10 Vid det laget tror jag nog att CCP fått till ambulation-updaten som kommer ge avatarerna mer mening och de visade fighting i planeternas atmosfär för ett par år sedan, dock har jag inte hört mkt om det sedan dess. 17/10 Provade på Eve för några veckor sen. Lirade först de gratis 14 dagarna sen betalade jag för en månad. Riktigt schysst spel. Det är bara det att uppdragen är dödstråkiga och att det tar jättelång tid innan man kan klassas som bra och ha någon som helst... 17/10 Bara för att andra expansioner är större filer och de tar betalt för det betyder det inte att eve's expansioner är små. Och en kontent patch är offtast lite gear kanske en ny instans. Vilket eve också får fast snäppet bättre med massa nya uppdrag iställ... 16/10 Sålänge de kan fixa lagget som blir i större fighter så blir jag nöjd. verkar intressant med weapon linking, undrar om det kan göra trafiken mellan client o server mindre o på så sätt minska lagget. 16/10 sådant skitsnack... det som CCP ger i vad DU kallar för "content patches" är mer likt vad andra företag ger ut i så kallade EXPANSIONER vilket de flesta tar betalt för. CCP ger galet mycket mer än vad man brukar få i content-updateringar. 16/10 den senaste "content patchen" som du kallart innehöll bra mkt mer än wow-expansionen, och den innan det innehöll ännu mer :P 16/10 Du menar som wrath of the litch king? lite blankare grafikomotor, ett par nya klasser och lite mer utrymme att leka i? Ah vänta, den tar dom ju iofs betalt för ^_^ 16/10 alla andra MMO's ger ut vad CCP kallar expansioner, bara att de kallar de för content patch istället 16/10
Skicka en rättelse