I fredags gick Max Payne upp på svenska biodukar. Filmatiseringen av #Remedy Entertainments dystra och stenhårda polis har Mark Wahlberg i huvudrollen och eftersom förlagan bemöttes väl har förväntningarna på filmen varit hyfsade.

Och premiärhelgen gick bra, filmen tog sig upp på biotoppens tredjeplats. Värre är det med betygen - kritikerna har på många håll plockat fram storsågen och sablat ner rullen rejält. Snittbetyget på jämförelsesajten Metacritic ligger för närvarande på blygsamma 30 av 100 (vilket är lägre än Doom-filmens 34). Kanske inte helt oväntat då filmspel tenderar att suga åt sig de allra lägsta betygen.

#Max Payne släpptes 2001 och fick överlag bra betyg. #Uppföljaren landade två år senare och även den fick ett varmt mottagande. En trailer från filmen spanas in nedan.

[v=2538]

Ehh.. va? Herr Wahlberg visste inte ens vad Max Payne var för något när han påbörjade sin roll som Max. Han sa det själv. Sånt svider i gameröron som mina i alla fall. 23/10 "Filmspel"? Menar FZ inte "Spelfilm"? 23/10 jovviz: fjant. OnT: Hörde faktiskt från några idag att det var en okey film, trotts fel och brister (och att den kanske just heter Max Payne). 23/10 Jag såg filmen nyligen. Självklart kan man aldrig jämnföra en film med ett spel, spelet så får man ju uppleva allt själv och sveps med på ett annat sätt. Jag tyckte filmen var hyffsat bra. Jag ansåg att dom hade tillräckligt med kopplingar till spelet.... 22/10 Haha så jävla komiskt. När trailern släpptes på fz så lackade alla ur på mig med en massa påhopp bara för att jag inte tyckte trailern hade den rätta känslan som spelet och att Mark Wahlberg's "coola" röst inte alls är lika cool som killen har i spelet... 21/10 Både filmen och spelet är bra, men förväntade mig lite mera action av filmen. Men annars var allt helt ok! 21/10 Jag varken har sett eller känner något som helst sug av att se den här filmen, tänkte bara ställa denna fråga: Vad fanns det för anledning som helst att ens göra den här filmen, eller se fram emot den? Spelen är kraftigt baserade på i filmvärlden otroli... 21/10 Jag letar fortfarende efter den sanna bra spelfilmen, dock gillade wahlberg , men manuset var.. ehh.. ja.. jag hoppas dock att warcraft filmen ( om den fortarende är planerad) blir något bra. 21/10 Inte sevärd. 21/10 Dom skulle låtit denna kille spela payne i stället http://img232.imageshack.us/img232/4880/paynehg7.jpg 21/10
Skicka en rättelse