#Microsoft har i dagarna fått godkänt på en ansökan gällande patent på en teknologi som gör det möjligt att censurera streamat ljud i realtid. Tekniken analyserar meningar och gör det möjligt att i realtid censurera vissa ord, till exempel svordomar på chatter över Xbox Live, direkt och utan fördröjningar. För åhörarna blir det censurerade ordet ersatt med ett pip, andra ljud eller tystnad.

Vad teknologin exakt ska användas till är inte klart än, men utöver Xbox Live ska tekniken också kunna användas för direktsända tv-program och galor som då verkligen skulle kunna sändas direkt utan fara för att hemska ord ska sippra förbi.

Svårt att bara svära på ett annat språk, den lär ju knappast kunna ha filter igång för samtliga populära språk samtidigt då den säkert skulle börja censurera ord som inte är svordomar i ett språk men svordomar i ett annat.. 23/10 detta är ju relaterat till religion 23/10 man kommer ju tro att man har tinitus på vissa servrar i framtiden alltså 22/10 Vad vissa klagar! Jag antar väl att det kommer att gå att stänga av cencuren, då är det ju bara bra? Om en 10-åring sitter och spelar online och vill ha röstalternativ så är ju detta ett ganska behändigt verktyg? 22/10 Microsoft har ju redan så mycket pengar. Dom har nog flera biljoner över som dom kan spendera. Snart kommer Windows 7 och då ska alla företagsdatorer säljas med det. Xbox 360 har fortfarande en stark plats på marknaden även om det går trögt. Men MS köpe... 22/10 What the *biiip*! Det vore ju som att *biiip*! - med *biiip* och *biiip*? Äh *biiip* that! 22/10 Hå hå ja ja... Det finns så mycket annat elände än fula ord. Varför kan inte pengar spenderas på bättre saker? 22/10 Wajnwajnwajn. Jag är fullt emot censur och så men troligen kommer det aldrig att tas till en sådan nivå i erat Xbox Live:ande så oroa er inte. Mest troligt är det något föräldrar slår på för att deras ungar ska kunna lira utan att behöva höra mycket ski... 21/10 Det står i nyheten att det kan ersättas med anting andra ljud (pip) eller bara tystnad. Självfallet hade det blivit minst lika störande om det bara pep konstant. 21/10 This is an buttbuttination of the consbreastution! 21/10
Skicka en rättelse