#Bioware och #LucasArts tillkännager i dag det som många [n=28029 tagit för givet] - ett massivt onlinerollspel i Star Wars-miljö är på gång. Namnet blir #Star Wars: The Old Republic och det utspelar sig ungefär 300 år efter de hyllade singleplayer-rollspelen Knights of the Old Republic, vilket är omkring 3500 år innan en viss Darth Vaders storhetstid.

I den första informationen betonas att storyn spelar stor roll, att det är den som skiljer spelet från andra massiva onlinerollspel. Du kommer få färdas mellan planeter och galaxer kända från både filmerna och de båda KotOR-titlarna och givetvis får du välja mellan Republic- och Sith-sidan för din karaktär. Beroende på hur du spelar kommer karaktären drivas i riktning mot antingen den ljusa eller mörka sidan av kraften.

Det är i nuläget okänt vilka plattformar spelet utvecklas till, men en Windows-version känns högst sannolik. Läget för konsolerna är däremot oklart. Något tänkt releasedatum ges inte i nuläget, ej heller information om eventuell betatestning och liknande.

The Old Republic är det andra massiva onlinerollspelet på temat Star Wars. 2003 släppte LucasArts #Star Wars: Galaxies, ett spel som mottogs väl men fick utstå massiv kritik efter att uppdateringar förändrade upplägget ganska rejält.

Tack till anon7639 för detta #nyhetstips!
Åfan, så länge? Och Brain, jag väljer att vara så naiv att jag hoppas att EA kör mer producent-stilen. Hosta in deg när det behövs och sätta lite brasa under röven på BW, men inte lägga sig i mer än nödvändigt. Har antagligen helt fel men stoppar huvude... 24/10 Fy fan. Älskar KOTOR spelen och sett fram mot etta hurlänge som helst. Vad fan har dom gjort? Jag är inte grafikkåt, men grafikSTILEN......... :( Usch, kolla hur lightsabers ser ut, hilts som är tjocka som en överarm... Fy fan, hoppas verkligen detta... 23/10 Anmält ditt inlägg, fruktansvärt låg nivå... För övrigt kan det säkert bli trevligt, ett bra alternativ till de som kanske inte vill lira ett mmo med medival tema, dvs svärd sköld osv... Många som ritar fan på väggen tycker jag. Detta behöver väl för... 23/10 Jag är också lite skeptisk. Är det verkligen "story elementet" som saknas i dagens MMO? Poängen med ett MMO är väl att man tillsammans med andra spelare så att säga ska skapa sin egen story. Ett MMO kan ju faktiskt -till skillnad från andra genrer- fakt... 23/10 Dear Lord. Please kill George Lucas. 22/10 Okey jag kanske överdrev lite förmycket när jag skrev värre än wow, men jag tycker ändå att dem borde skruva upp grafiken. Ibland skrivar man saker utan att tänka, Sorry :) 22/10 Jag tycker att dem borde Öka på grafiken, ser värre ut än WoW :S Kritisera inte mig nu bara för att det är sant 22/10 Kul att de säger att det är storyn som får spelet att stå ut bland alla andra mmorpgn, när FFXI har haft story ända sedan det startade. :P För övrigt så kommer det här antingen bli riktigt kul, eller oerhört dåligt. Det är så många saker som måste gå... 22/10 Tack för att ni förstör den enda spelserie jag någonsin riktigt älskat, GG Lucas. 22/10 Är inte så mycket för MMO-spel men de här låter väldigt intressant. Älskar KotOR så de här känns rätt så givet :D 22/10
Skicka en rättelse