Även om #Valves onlinebutik Steam inte är ensam aktör i fråga om digital försäljning och distribution av spel så är den populärast. Men framöver får den tung konkurrens - #Microsoft planerar att börja sälja spel via Windows Marketplace. Det säger Chris Early, chef för Games for Windows - Live, till Shacknews.

I dagarna har Games for Windows fått gränssnittet uppdaterat och inom ett par veckor läggs stöd till för video, demoversioner och DLC (nedladdningsbart extramaterial). Genom att göra extramaterialet exklusivt för Marketplace hoppas man locka kunder den vägen istället för via konkurrenter som Steam eller Gamers Gate.

Så länge priserna är desamma som i butik och ibland även dyrare så blir de inget köp över internet för mig, varför betala mer för en produkt man inte kan ta på? 15/11 Jag betalar gärna extra om jag slipper live. 14/11 COD5 för 9.99$? Vad har jag missat eller stämmer detta? :D Nått till mobilen kanske....? 14/11 Synd bara att steam är så jefla dyrt =/ Blir billigare att köpa spelen i butik oftast och det är ju fel. Borde vara mellan 50 -100 kr billigare på steam. 13/11 Steam har gått från klarhet till klarhet. Lite knaggligt när det först började, men tjänsten har blivit bättre och bättre. Utökat med communitiy-bitar. Nu så släpps väl Steam Cloud i samband med Left4Dead och det tycker jag verkar vara ett riktigt bra... 13/11 watch out! here comes $Microsoft$! :D 13/11 Känns som ett hopplöst försök av Microsoft att "konsollisera" PCn. Xbox Live är löjligt och det finns inte en chans att jag skulle kunna tänka mig nått liknande till PC. Spel ska gå att modda, extra tillägg ska vara gratis och dom gula, röda, blå och... 13/11 DLC SUUUGER!! ALLT KOSTAR TYP MP (Microsoft Points)!!! Allt extra material förutom det som är onödigt,trailers eller saker som är skapade av självaste företaget är gratis. Vanliga personer kan inte ladda upp saker (tex modifikationer) om det nu inte är... 13/11 Steam > allt med MS att göra i dessa sammanhang. Och steam suger verkligen, ta bort allt jävla msn tjaffs, ha endast en browser för servrar, installerade spel, ngn liten stilren reklam AD och en friendlist... INGET MER... har ett par spel på steam men... 13/11 Det här är ju bara en bra nyhet för oss gamers, priset på spel kommer att minska med den ökande korkurans. 13/11
Skicka en rättelse