Den Vietnamesiska organisationen Southern Youth Centre öppnade i dagarna landets första klinik för behandling av spelberoende. För närvarande är 50 personer intagna mellan åldrarna 13 till 18 för rehabilitering för sitt spelberoende. Under åtta veckor ska patienternas personlighet utvecklas genom att låta dem engagera sig i socialt arbete, samtal med psykologer och aktiviteter som sport, målning och dans.

Att se något liknande i Sverige kommer sannolikt att dröja då det enligt [n=28461 Folkhälsoinstitutet] inte finns någon diagnos för spelberoende.

Det är ingen som tvingar dig att berätta ditt livs historia, det är ingen som tvingar dig att hamna i slagsmål, det är ingen som tvingar dig att bli gripen av polis (varför skulle man bli det?), det är ingen som tvingar dig att ta en taxi och det är ing... 21/11 Det är det inte. Du blåser inte bort dina järnceller, säger inte saker du inte borde (tja, du fattar vad jag menar), blir inte bakfull, kostar inte lika mycket (iofs mycket beroende på ditt beroende), du riskerar inte hamna i slagsmål eller gripas av... 19/11 Eh, nja? Du försöker ju bara rättfärdiga ditt eget beroende. Dessutom är majoriteten av de som är ute och super INTE ute och slåss och det är definitivt värre att vara datorspelsberoende än att gå på krogen. 19/11 För att det är en nyhet som innehåller datorspel kanske? Måste inte alltid vara något positivt för att anses som en nyhet ju. 19/11 hahaha!!! nu får alla ta och ge sig... det är väl ändå bättre att bli spelberoende än at vara ute och supa och slåss?? 19/11 För att citera Kenny Starfighter; "du är så jäkla slut tyrone", klart att de har PC:s i Vitenam. Alla förstår ju att det är kambodja du tänker på, *där* har de bara risfält och röda khmerer.;) 19/11 Man skulle kunna tänka att föräldrar kan betala en del för att få in sina barn här - det är ju så farligt med spel... 18/11 Vem betalar det här? Staten i Vietnam? 18/11 varför lägger ni upp det här på FZ, så vi ska sluta spela? :( 18/11 vad var adressen? ^^ 18/11
Skicka en rättelse