I en intervju med Forbes kommenterar #Nintendos Reggie Fils-Aime faktumet att det är ont om bra tredjepartsspel till Wii med att dessa företag fortfarande inte riktigt förstår Wii-publiken. Att modifiera spelmekaniken är bara en del av ekvationen, säger Fils-Aime, som tror att Wii-spelarna också är intresserade av spel som det går bra för på andra plattformar:

Jag kommer kunna säga att våra licenstagare "fattar" när de har sitt allra bästa innehåll på vår plattform. Med väldigt få undantag är så inte fallet idag.

kanske kan bero på att de mest handlar om att göra spel me fin grafik vilket wii inte klarar? :) har aldrig testat wii o kommer nog inte göra heller. gillar inte o viffta på händerna 20/11 Haha jo tredjepartsspelen är i stort sett skrattretande dåligt med ett fåtal undantag... 20/11 hehe 20/11 Tycker det finns gott om bra tredjepartspel till Wii numera, frågan är ju bara om de säljer tillräckligt mycket. Med tanke på att Wii har störst install base så borde de sälja mer tycker jag... och ser man de spel som säljer bäst till Wii så är det föru... 20/11 Hahahahahahaha. Och Nintendo är nyskapande? :D Wii:n är en svag konsoll med en tafflig gimmick. Inte en chans i helvete att spelutvecklare orkar "sänka" sig till en N64 med en nunchuck. 20/11 Det tredjepartsutvecklare måste förstå är att Wiimote kontrollen inte kan användas som en gimmick. Sluta försöka sälja spel med motivationen: "Wooo kolla va häftigt det är när du viftar kontrollen på random och helt random saker händer, saker som du lik... 19/11 Även Boomblox, de Blob samt Zack & Wiki. Något jag ser fram emot är House of the Dead Overkill, Madworld och Mushroom Men! Idag släpps Skate också.. 19/11 No More Heroes är ett annat bra exempel på bra spel från tredjepartsutvecklare. 19/11 Tror det kommer ändras! Ett bra exempel är Shaun White snowboardspelet som fått halvbra betyg till 360/PS3 medans det fått mycket bättre betyg till Wii. Där la dom ner en helt annan grafikstil som passade Wii bättre (det är riktigt snyggt), sedan gör... 19/11 ditto och skrämmande bild på Fils-Aime.. 19/11
Skicka en rättelse