Minns du den 19 november 1998? FZ hette FragZone, Bill Clinton hade problem med åtal och Arkiv X påbörjade sin nedgång. #Quake II var efter ett år fortfarande inte helt accepterat, europeiska Playstation-ägare såg fram emot #Metal Gear Solid och många pc-spelare hade knappt hunnit klara #Grim Fandango. Plötsligt slog #Half-Life ner och ritade om kartan för förstapersonsskjutare för gott.

"Det är nästan som att svära i kyrkan, men frågan är om inte Half Life från Valve Software kommer att ge Quake II en ordentlig match" skrev Phat (Göran Fröjdh) i en nyhet på FragZone den 8 september 1997, och visst blev det så - och mer därtill. #Valves debutspel hyllades unisont, höjde ribban rejält för vad som var möjligt och gav upphov till en mängd moddar, inte minst #Counter-Strike. Hur minns du Half-Life?

Uppdatering: För att fira tioårsjubileet säljs Half-Life för 98 cent - 8 kronor - på Steam fram till kl 21 på fredag, svensk tid.

Jag håller med om AI iallafall. Men det största problemet var ju att det var väldigt buggigt. Vet inte om det kom någon patch som fixade problemet senare? Half-Life i rymden var jävligt segt och tråkigt, annars ett genialt spel den gången. Har inte haft... 22/11 Älskade verkligen HL när det kom, sjukt bra spel! Blir lite sugen att spela om det nu, tyvärr har jag för många andra spel som jag måste ta mig igenom först. Håller inte med kebbe_90 för fem öre och har svårt att se hans kritik, men det är så det är;... 21/11 Half-life & medal of honor-allied assault är de bästa spelen jag någonsin spelat. Fire! 21/11 Half Life är ett av de stora spelen i spelhistorien för många det är sant... men vissa verkar glömma att ALLA inte tycker likadant. Vissa verkar ta för givet att eftersom en person tycker om det så måste alla andra också göra det? Hur fan tänker folk?... 21/11 10 år, jag minns det som om det vore igår när jag fick half-life i julklapp 98. Grattis till världens bästa spel och världens bästa spelutvecklare :) 20/11 Haha. Det är rätt, Far Cry 2 är värt nothing more but 98 cents. 20/11 SiN har sämre AI, banor, ljud, grafik, gameplay och tråkiga karaktärer. 20/11 När du säger det så kom jag att tänka på att jag spelade Thief: The dark project för första gången år 2006, alltså 2 år sedan. Ett bra spel skall alltid vara bra, inte endast det år då spelet släpps. Thief var och är riktigt bra än idag. 20/11 Ungefär samtidigt så kom Thief: The Dark Project ut och jag hade mycket, mycket mer roligt med det spelet. Freeman's mind är dock väldigt roligt om man är på rätt humör: http://www.youtube.com/watch?v=7J80KD4BG7M 20/11 Det jag minns mest med Half-Life var Xen-kapitlet och den tråkiga slutbossen som jag fuskade mig förbi. Multiplayer-läget och alla moddarna däremot, oj. Småsynd att Kåntarstrajk kom in fort där i början och stal några år och mycket av mitt vett, men men... 20/11
Skicka en rättelse