Det tog ett tag för #Sony att implementera trofésystemet som är det japanska företagets variant på #Microsofts achivements. Fram tills idag har dock stödet från utvecklarna har varit en sporadiskt, men det ska det bli ändring på under nästa år - åtminstone om vi ska tro den källa som Videogamer.com har talat med. Den SCEE-representant de talat med har nämligen bekräftat att troféer ska vara obligatorisk i alla Playstation 3-titlar från januari 2009.

Today a Sony Computer Entertainment Europe spokesperson confirmed that this information is accurate, stating: "Yes from Jan 09 all games must have trophies."

Tycker att de är kul. Jämföra och håna kompisarna. Dock suger det hårt att man inte fick de som man redan klarat av till GTA, för att de inte fanns när man började spela spelet. Du ¨måste starta om för att få dessa! blä... 23/11 *suck* trophy systemet e nice jau. :) 21/11 Vad menas med trofée ett huvud på en vägg eller vadå? Tycker konsolfolk är konstiga. Är det inte bättre att gå ut och jaga pau wriktigt? 21/11 Herregud, det måste finnas achievements i ett spel annars är det inget roligt. Det blir mera som en "tävling" och om det står : Förstör 20 bilar under 10 sekunder så har man ju faktist något att göra. Roligt att även jämföra med polarna vilka som ligger... 21/11 Jag bryr mig inte om achivements innan jag har varvat spelet och känner att jag lekt klart(t.ex. GTA) Sen så tittar man i achivements och då ser man massa mer grejer man kan göra:) 21/11 Det är väl mest vad man själv känner för det. Själv tycker jag att spelutvecklare använder achievments på fel sätt. För när man låser upp en achievment så får man absolut inget nödvändigt som man kan ha användning för. Men i spel som t.ex. Mass Effect... 21/11 Man ser att det finns rätt trångsynta människor som skriver i forumet... Achievements kan verkligen göra spelet mer utmanande. Har själv spelat mest Halo 3 och där har det varit riktigt kul att plocka hem diverse achievements som man fick hålla på ett... 21/11 Tyckker det är ganska kul med troféer. Fick just en guld igår i LBP. Det kan ge lite extra livslängd åt många spel som sagt. Längtar efter att se hur de blir implementerade i Home. 21/11 Jag tycker troféer är underhållande iallafall. De får en att vilja spela spelet fastän man kanske har klarat det. 21/11 Jag tycker att det skulle vara kul om det fanns vissa regler för achievements/troférna. T ex: 1. Inga jättelätta man nästan klarar innan spelet är igång. Så som döda din första motståndare i Multiplayer (50p). 2. Inga cp långa achievements som ingen kom... 21/11
Skicka en rättelse