Universal ryktas vilja filmatisera Kings livsverk. Och göra spel av det.

Den amerikanske författaren Stephen King är månne mest känd för verk som Den gröna milen, Carrie och clownskräckisen Det. Bland somliga fans är King dock känd för något helt annat: Det sju delar långa eposet The Dark Tower till exempel. Enligt AICN.com, som citerar en icke namngiven källa, vill Universal göra både filmer och spel av Kings mäktiga fantasyböcker.

Enligt källan ska filmbolaget ha planer på att lansera en första biofilm den 13 maj 2013, men ingenting ska ha givits grönt ljus riktigt ännu. Vad man siktar på att göra för sorts spel och vem som får göra det är två frågor som uppenbarligen ligger längre in i framtiden. Så här säger AICN:s källa, som valt att underteckna sitt brev med signaturen Eddie Dean (efter karaktären från bokserien): "Det finns även en väldigt ambitiös spelkomponent som kommer att utnyttja element från böckerna".

Bokserien, som skrevs i sju delar mellan 1982 och 2004, handlar om revolvermannen Roland Deschain och hans ödesmättade resa genom olika dimensioner. Författaren har vid ett tillfälle kallat den för sitt "livsverk". Böckerna har under 00-talet givits ut på svenska under namnet Det mörka tornet.

Personligen skulle jag föredra Viggo före Javier Bardem.. 29/01 jag skulle vilja ha 'Cujo' till PC. Skulle lira som hunden och döda folk. episkt. 29/01 hehe tänkte precis samma sak, och av den anledningen misstrodde jag roboten vid första anblick :P 29/01 Helt rätt :) han refererar till många av sina andra böcker i towerserien, allt hänger samman. 29/01 Det här blir nog redigt svårt att göra spel av .. och samtidigt göra de fantastiska böckerna rättvisa dvs. Hoppas att King sätter sig in i spel/filmprocessen personligen denna gång, han har vid ett flertal tillfällen sagt att han inte bryr sig om att... 29/01 Shit vad nice! Läser just nu den sista boken ur serien och de här kan bli bra! 29/01 Härligt! 28/01 Jag är ett stort Stephen King-fan och håller just nu på med detta. Jag har 30-40 böcker av honom och har tänkt läsa de flesta innan jag ger mig på Dark Tower-serien. Har fått det tipset förr. :) 28/01 Spel kommer inte göra storyn i böckerna rättvisa.. bäst blir ju om man kan spela en annan kraraktär i en pralalell historia så det blir något eget som dock går hand i hand med orginalet.. Någon mer som blev påminnd om "the Calla" i början av Fallout New... 28/01 Här är vad jag tycker om bokserien, ska försöka att inte ge några direkta spoilers, men det kan hända att vissa saker kan tolkas så.. så läs med egen risk. Serien kan kännas långdragen här och där, vissa partier går extremt långsamt och ibland blir värl... 28/01
Skicka en rättelse