Den amerikanske författaren Stephen King är månne mest känd för verk som Den gröna milen, Carrie och clownskräckisen Det. Bland somliga fans är King dock känd för något helt annat: Det sju delar långa eposet The Dark Tower till exempel. Enligt AICN.com, som citerar en icke namngiven källa, vill Universal göra både filmer och spel av Kings mäktiga fantasyböcker.

Enligt källan ska filmbolaget ha planer på att lansera en första biofilm den 13 maj 2013, men ingenting ska ha givits grönt ljus riktigt ännu. Vad man siktar på att göra för sorts spel och vem som får göra det är två frågor som uppenbarligen ligger längre in i framtiden. Så här säger AICN:s källa, som valt att underteckna sitt brev med signaturen Eddie Dean (efter karaktären från bokserien): "Det finns även en väldigt ambitiös spelkomponent som kommer att utnyttja element från böckerna".

Bokserien, som skrevs i sju delar mellan 1982 och 2004, handlar om revolvermannen Roland Deschain och hans ödesmättade resa genom olika dimensioner. Författaren har vid ett tillfälle kallat den för sitt "livsverk". Böckerna har under 00-talet givits ut på svenska under namnet Det mörka tornet.