Utvecklaren har nu fått Paypal att varna stora guldförsäljare att om de fortsätter sälja låtsasguld för riktigt guld så stängs deras Paypal-konton ner. Permanent.

Kampen mellan företagen bakom spelen (i detta fall #Blizzard) och de mer eller mindre lukrativa guldförsäljarna (i detta fall bundna till #World of Warcraft) är ständigt pågående. Nu har Blizzard lyckats få Paypal att varna guldförsäljare att om de inte slutar sälja låtsasguld för riktiga pengar så kommer deras möjligheter att använda Paypal försvinna. Potentiellt permanent.

Paypal förklarar att försäljarna måste sluta bryta mot Blizzards IP-rättigheter, och om de inte kan bevisa att deras försäljning inte bryter mot dem måste de helt sonika sluta sälja World of Warcraft-innehåll för som tidigare nämnts riktiga pengar. Huruvida detta kommer få konkret genomslag är ännu oklart, men det är åtminstone en början för dem som vill se ett bortfall av pryl- och guldförsäljning mot reell valuta.

Det som gör guldförsäljning olagligt är att det är Blizzard som äger all data på deras servrar som du sedan säljer som om du ägde den. Det är som att sälja böcker du lånat från biblioteket eller liknande, så ja, hela verksamheten är olaglig och PayPal... 04/02 Känner att jag verkligen skiter i vad som är ok för paypal att göra eller inte. Jag vill spela WoW utan massa jävla reklamspam, de som spammar i chat, whispers och nu tom i calendar invites är imo The Spawn Of Satan. Om det fanns en laglig möjlighet för... 01/02 Till AtreX, Gandir och Fisse: Förlåt för ett ilsket off topic inlägg, men för fan sluta citera tre till fyra inlägg som alla är två A4-ark. Grymt jobbigt att läsa och även om man bara tröttnar och scrollar förbi som jag gjorde efter tre av era inlägg... 31/01 Men... 31/01 Undra vem det är som svamlar, NR1 för att det ens skall tänkas tanken att en EULA skall vara laglig måste du först acceptera den, vilket du inte måste göra för att köpa och sälja guld via paypal. Du kan ha andra som spelar spelet och du säljer guldet.... 31/01 Poängen, som du uppenbarligen missat totalt, är att guldförsäljning olagliggörs när du accepterar licensavtalet innan du börjar spela. Bryter du mot det som står i licensavtalet begår du en brottslig handling (om jag inte är helt fel ute så kallas det... 31/01 Du verkar inte fatta, eftersom HELA branschen bryter mot Blizzards eula så är den inte "laglig" i spelet. Dvs är det helt rätt att stänga ner hela skiten, sen att du sitter och försvarar de som sitter och snor och länsar konton och driver slavverksamhet... 31/01 Woooosh.... Pojkar och flickor, här har vi dagens överdramatisering. 31/01 Eller så rensar du datorn från keyloggers och surfar på säkra platser. Blizzard ansvarar inte för ditt slarv...!!!! Authendicator är en lösning....!!!!!!! 31/01 Du blir bannad om Blizzard upptäcker att du köper guld. 31/01
Skicka en rättelse