Om du är ett fan av gamla tiders #Sierra-äventyr så tänder du säkert till av vetskapen att du nu kan spela en hel del av dessa äventyr gratis (och lagligt!) direkt via din webbläsare. Det är entusiast-sajten Sarien som fått #Activisions officiella tillstånd att lägga upp den första titeln ur långlivade spelserier som #King's Quest och #Space Quest.

Tidigare fanns möjligheten att spela så gott som alla Sierra-signerade "peka och klicka"-spel via Sarien.net. Efter att Activision (som numera äger rättigheterna till Sierras gamla spelbibliotek) fick nys om sajten krävde de först att Sarien-ägaren Martin Kool genast släckte ner sidan, men efter en tids medling berättar Kool att parterna kommit fram till en lösning.

Överenskommelsen blev att Sarien.net får varumärkes-ägarnas tillstånd att erbjuda första delen ur Sierras klassiska serier i gengäld mot att sajten erbjuder spelarna länkar och information om var de kan betala för seriernas resterande delar. Möjligheten att spela via Ipad försvinner dock eftersom Activision möjligen kan tänkas släppa äventyren officiellt via App store i framtiden.

Enda Sierra-serien vars spel du inte lär finna på Sarien är första delen av Leisure Suit Larry, då rättigheterna till detta varumärke ligger hos #Codemasters. Kool uppger dock att han frågat företaget om de kan tänkas ställa upp på samma deal som Activision gjort.

Bilden kommer från King's Quest 1.