Bioware förklarar hur den hatade bokstavskombinationen fungerar i uppföljaren.

Säg "DRM" och mången pc-spelare drar sig till minnes mardrömslånga google-sessioner för att få sitt nyinköpta spel att fungera. Det behöver dock inte vara så och #Bioware vill via sitt forum upplysa om hur det fungerar för #Dragon Age 2 som släpps denna månad.

Steam-versionen förlitar sig på det redan tillgängliga systemet, det vill säga har du loggat in på Valves plattform är saken biff. För övriga versioner gäller följande:

  • Ingen skivkontroll, du behöver alltså inte ha spelet i läsaren för att spela

  • Installera spelet på hur många datorer du vill

  • Under en ett dygn kan bara fem unika datorer starta spelet

  • Varje installation kräver ett EA-konto

  • Du kan spela offline men efter några dagar, oklart hur många, måste du autentisera spelet igen.

Utöver det finns det även ett system som styr att spelet inte kan starta innan släppdatumet har passerat. Det är dock inget som installeras på din dator och försvinner helt när spelet är ute. Efter en tid kommer också alla kontroller att patchas bort.

Härligt o höra att man slipper steam. det blir såklart att köpa disk utgåvan. jag gillar detta drm system riktigt bra. 06/02 Alltså ibland undrar jag vad det är för fel på vissa pirater. JA, det är helt ok (till och med önskvärt) att bojkotta ett spel/företag för att de gör något som man inte tycker om. MEN, gå då för fan inte och ladda ner spelet sen då också. Hur svårt ska... 04/02 sluta mata trollen, dummer 03/02 Det låter ju...rätt harmlöst. Inget åt Ubisoft-hållet, i alla fall. Jag ska nog skaffa det via Steam i vilket fall, men ändå. 03/02 bryr mig inte om det e drm eller inte, om det är så att man måste vara online för att kunna spara och ladda eller inte.... jag kommer inte köpa skiten oavsett 02/02 Låter som ett bra DRM :) 02/02 Det är väl klart att tillverkarna vill skydda det som åstadkommit. Du har väl säkert lås på huset/lägenheten, lås på bilen, etc... Och DRM gör som sagt att dem som inte vill hålla på med cracks och skumma lösningar att dem köper spelet istället för att... 02/02 Ser inge problem med det! Är itte helt såld på spelet ändå.. 02/02 Vettigt att ta bort kontrollerna efter en tid, blir problematiskt annars om någon vill spela spelet om några år igen. 02/02 förundras över att folk gnäller om moraliskt hit eller dit.. DRM är knappast moraliskt det heller.. nära nog alla former av dessa styggelser drar med sig massa problem.. jag tror på allvar att kopieringsskydd försämrar inkomsterna för spelen.. dom som... 01/02
Skicka en rättelse