Den spirituella uppföljaren till det hypersvåra Demon's Souls får ut sin första information. Det kommer bland annat hålla mycket högre svårighetsgrad.

Tydligen tyckte inte #From Software att #Project Dark lät tillräckligt mycket #Demon's Souls utan meddelar i japanska spelblaskan Famitsu (via Andriasang) att det officiella namnet istället är Dark Souls. De första läckorna från tidningen röjer att det handlar om likadana teman som i just det hett omtyckta Demon's Souls, det vill säga att lära sig av misstag och njuta av att upptäcka nytt. Det har däremot ingen koppling alls när det kommer till story och värld. Största skillnaden sägs vara att världen är mycket större och har mer utrymme för utforskande av världen.

Liknande onlinemöjligheter som tidigare kommer finnas, det vill säga att du kan ta hjälp av andra spelare för att klara av svåra passager - vilket kanske är än viktigare den här gången då Dark Souls till och med sägs vara mycket svårare än Demon's Souls. Annars handlar det om att bygga upp sin karaktär, som denna gång inte har någon förutbestämd klass, till att bli den hjälte eller vad det nu är man kommer sträva efter att bli.

Ett släpp är att vänta till Xbox 360 och Playstation 3 i år. Hardcorespelare bör tagga till som bara den, så att säga.

Skicka en rättelse