Det kritikerrosade plattformsäventyret görs om med ny grafikmotor och högupplöst grafik.

#Just Add Water jobbar på en högupplöst nyversion av 1997 års Playstation- och Windows-äventyr #Oddworld: Abe's Oddysee, avslöjar seriens skapare Lorne Lanning för EGM.

– Abe HD är på väg. Det handlar i princip om att Abe's Oddysee görs om med en 3D-fysikmotor som en sidoscrollande 2D-plattformare, säger Lanning.

– Så sättet Just Add Water ville närma sig det tyckte vi var smart; de försöker inte återuppfinna några hjul. Det handlar mer om att "kan vi göra den där upplevelsen med en ny motor med ny teknik, på det gamla sättet?"

I dagsläget saknas både släppdatum och information om vilka plattformar det är som gäller. Stalltipset gör gällande att det är de digitala nedladdningstjänsterna som är aktuella. Nyligen släpptes Oddworld-samlingen Oddbox via Steam. Den innehåller hela serien bekvämt samlad och uppdaterad på ett och samma ställe.

En omarbetning av 2005 års #Oddworld: Stranger's Wrath släpps också via Playstation Network senare i år. Utvecklarna vill gärna släppa via Xbox Live också, men hittills har #Microsoft av okänd anledning sagt nej.

Skicka en rättelse