Shigeru Miyamoto bekräftar det vi alla hoppats på – världens mest älskade rörmokare är på väg till 3DS.

Ett helt nytt Super Mario Bros.-spel är på väg till 3DS, avslöjar Nintendos Shigeru Miyamoto. Uppgifterna är ännu så länge knapphändiga, men vi får i alla fall reda på att titeln kommer introducera något nytt inom ramen för den välbekanta Super Mario-formulan.

– Av intresse för att införa ny teknologi för Super Mario Bros.-traditionen gör jag nu ett nytt Super Mario Bros.-spel för Nintendo 3DS, säger Mario-skaparen Shigeru Miyamoto.

Mario-utvecklaren Takashi Tezuka fyller på med att Mario-spelen alltid måste vara familjevänliga, något som även Miyamoto håller med om.

– Jag tycker Tezuka har helt rätt om att skapa något som familjer kan ha kul med tillsammans. Men jag tycker också det är viktigt att hela tiden använda den mest avancerade teknologin för Mario för att kunna skapa något som ingen någonsin sett tidigare.

Super Mario-spelet till 3DS saknar i dagsläget såväl officiell titel som släppdatum. Men detta hindrar inte Miyamoto från att hajpa upp titeln.

– Jag vill visa alla så fort som möjligt hur det nya Super Mario Bros. kommer te sig på Nintendo 3DS, avslutar han.

Låter mysigt, blir säkert kul. Kan förövrigt inte sluta skratta över hur defensiva vissa Nintendo-fanboys blir när någon fäller en negativ kommentar om Mario, 02/02 att skriva "New Super Mario Bros. till 3DS" känns missvisande då inget sagts om hurvidare det är i "new super mario bros" *serien* bara att det är ett mariospel som är mario mario, inte mari kart, mario *sport* eller paper mario. 02/02 Jag fattar verkligen inte all hype över 3DS. Nästan alla avfärdar 3D på andra konsoler som en gimmick men när man gör det till DS utan glasögon blir alla till sig av upphetsning. Hooray, 64 grafik i 3D :D 02/02 Med tanke på att de senaste Mario spelen till Wii är bättre än typ allt som släpptes till 360 o PS3, så får dom "mjölka" hur mycket dom vill. 02/02 Kan aldrig bli för mycket Mario så länge han levererar den spelglädje han i dom allra flesta fall gör :up: 02/02 Jag håller med här, Mario och de andra stora klassikerna är ett av ett fåtal spel som man faktiskt har kul med när man spelar.. till skillnad från alla FPS som verkar släppas ungefär 2/månad. Detta även fast man börjar närma sig trettio. 02/02 Ni som klagar och gnäller på Mario för att visa att ni är för vuxna och coola för världens bästa spelserie någonsin sitter nog själva med det ena "vuxna" FPS-spelet efter det andra, väldigt originella spel där va?! Mariospelen utvecklas för varje ny del... 02/02 Känns som det är dags för den gamla rörmokaren att pensionera sig. 02/02 Med tanke på att #new-super-mario-bros fortfarande brukar toppa försäljningslistan för DS (http://www.fz.se/speltoppen/2011/vecka-03/ds/) - fyra och ett halvt år efter premiären - vore det en sensation om det inte kom en 3DS-version. 02/02 oookej? de verkar bara ta samma spel som de gjort innan, lägga i 3DS utan att göra något med det förutom med 3D? wow, fan vad tråkigt och snålt av nintendo 02/02
Skicka en rättelse