I ett svar till en person som var bekymrad över #Valves partnerskap med #EA på grund av de senares kritiserade användning av SecuROM klargör Gabe Newell först att EA bara är en distributionspartner, och kommenterar sen att de flesta DRM-strategier är korkade.

Målet bör vara att skapa större värde för konsumenter genom servicevärde (gör det enkelt för mig att spela mina spel när jag vill och var jag vill), inte genom att minska produktens värde (kanske kommer jag kunna spela mitt spel, kanske inte).

Newell skriver vidare att Valve verkligen avråder andra utvecklare och utgivare från att använda trasiga DRM-strategier, och att det i allmänhet finns ett snabbt växande stöd för att överge sådant. Speciellt EA har under året mött protester för sin användning av SecuROM i bland annat #Mass Effect och #Spore.

Steam <3 :) 03/12 Beror på vilken källa man tittar på... men mest troligt är att det finns ca. runt 7 miljoner fler 360s än PS3or där ute. 7 miljoner potentiella kunder är inte något som utgivare/utvecklare kommer ignorera. 03/12 Jag har inga problem med tjänsten som sådan, den är superlätt att använda. Men att hävda att det är något annat än en variant på DRM är väl ändå rätt konstigt? Du måste ju faktiskt både logga in på steam för att spela och ha en uppkoppling, även om det... 03/12 Gabe Newell<3 steam FTW 03/12 Avsevärt är väl en överdrift, det är avsevärt mycket fler Wii än 360 o PS3 men 360 ligger ju inga monster kliv före direkt. 03/12 Kan vara en passande låt till Gabe´s djupa tal menat som en hyllning. Kanske var det menat som världens mista fiol menat som en spark mellan benen på alla dem som hurrar. : ) 03/12 Det må vara reklam men då i sin absolut bästa form. Sedan tror jag faktiskt att Gabe verkligen tycker som han säger, inget av de spel jag köpt via steam använder sig av annat skydd än en harmlös nyckel. All makt åt spelföretag som förstår sin marknad!!! 03/12 så här fungerar det, om det inte finns nån som förklarat varför det skulle vara korkat eller om det inte är direkt logiskt så måste du förklara varför det är korkat om du en ska få ett uns auktoritet genom det du säger. på tal om korkat also.. men sen... 03/12 Gabe Newell <3 03/12 Enligt Svensk lagstiftning har du då rätt att "modifiera" programmvaran så att den fungerar. D.v.s. cracka. Edit: njae, efter att ha läst lagtexten är jag inte så säker på at det jag skrev är helt sant. jag är ingen jurist. :P 03/12
Skicka en rättelse