Hör du begreppet "etisk fond" tänker du förmodligen på sådana som skyr vapen, tobak och alkohol. Ett mer färgstarkt inslag i denna växande marknad är amerikanska The Timothy Plan, som presenterar sig som ett bibliskt investeringsalternativ som håller sig borta från inte bara tobak och alkohol utan även allt annat som förstör barn och familjer - det vill säga abort, pornografi, homosexualitet, hasardspel och familjefientlig underhållning. Förstås.

För att hjälpa andra konservativa kristna att undvika ondskans medlöpare i den nyss inledda konsumtionsorgien har The Timothy Plan producerat en "Do Not Buy List" som hänger ut de 30 värsta syndarna och även inkluderar en behändig lista över ett stort antal spel. Varje spel har poängsatts i kategorier som sex, gay/lesbisk, våld, språk, droger och beroende.

Som väntat toppas listan av #Grand Theft Auto IV ("oräkneligt användande av de mest aggressiva tänkbara svordomarna") och #Saints Row 2 ("360-kontrollen vibrerar provokativt"). #Army of Two får en prick i protokollet för homosexualitet på grund av "något homoerotiska undertoner mellan de två huvudkaraktärerna", medan #The Darkness markeras som demoniskt och #Metal Gear Solid IV får en anmärkning för underförstådda romanser och för att "spelare kan använda en vuxentidning för att distrahera fiender".

Skicka en rättelse