I måndags [n=29465 rapporterade] vi att mogulen Sumner Redstone sålt sin majoritetspost i problemtyngda #Midway. För Midway - som sedan tidigare riskerar avregistreras från NYSE - rasade aktien efter försäljningen, och Chicago Tribune skriver att det ändrade ägarskapet innebär att företagets fordringsägare har möjlighet att kräva full återbetalning inom 50 dagar - och att Midway förväntar att detta kommer att ske.

Företaget sitter på drygt 10 miljoner dollar i tillgångar och har 150 miljoner dollar i skulder. Lyckas Midway inte betala blir det dessutom möjligt för Redstones holdingbolag National Amusements att kräva omedelbar återbetalning av en kreditfacilitet på 90 miljoner dollar. Det ser alltså mörkt ut för den forna arkadgiganten, som har en femtioårig historia och som slog igenom i slutet av 1970-talet genom att ta Space Invaders till USA.

Spelindustrianalytikern Michael Pachter säger dock till GamePolitics att slutet inte nödvändigtvis är kommet:

Min gissning är att Midway arbetar fram en lösning med fordringsägarna och fortsätter sin verksamhet, men de måste börja generera hållbar vinst snart. Annars kommer fordringsägarna bli otåliga.

Skicka en rättelse