Inte ens den japanska elektronikgiganten #Sony är immun mot den kollapsande världsekonomin. Gamesindustry skriver att företaget planerar göra sig av med 8000 anställda fram till april 2010. Det är ännu inte känt från vilka delar av företaget som personer får gå, och i dagsläget vet vi alltså inte huruvida Playstation-delen av Sony kommer påverkas av detta.

Neddragningarna görs efter den senaste tidens ekonomiska problem -- som i princip alla företag påverkas av i någon mån. Playstation-avdelningen kommer utvärderas på samma sätt som resten av företaget för att se var de största förlusterna ligger. Detta var vad en talesman för Sony Computer Entertainment hade att säga i ett uttalande hos Gamesindustry:

In order to stay competitive in the accelerating global network environment, we will always carefully review and make structural changes, if necessary, in order to further expand and strengthen the PlayStation business around the world.

Trots alla tusentals människor som får gå, är det många finansanalytiker som inte tror att denna åtgärd kommer vara nog för den japanska jätten.

Skicka en rättelse