I en intervju med GamesIndustry.biz säger Randy Stude från PC Gaming Alliance och #Intel att gratisspel är ett bra sätt att komma runt piratkopieringsproblemet. Han pekar på att Asien både är störst på piratkopiering och drar in allra mest intäkter på onlinespel, och säger att en hel del av trenden är kring just gratisspel.

Jag tror det handlar mer om att ta itu med källan till innehållet eller justera ens affärsmodell, à la Battlefield Heroes, för att acceptera faktumet att alla spelar online hursomhelst. Varför inte bara ge bort klienten, glömma att försöka tjäna pengar på den och istället slå mynt av andra aspekter av spelet?

Ett framgångsexempel som lyfts fram är #EA:s #FIFA Online, som han säger drar in en miljon dollar i månaden i Sydkorea.

Jag kan känna att idén med Battlefield Heroes inte är helt dum. Speciellt om man desutom lägger in reklam i spelen. Var ju en himlans massa snack ett tag om reklam i spelen så spelen skulle blir gratis för användaren. Varför inte? Så länge det görs på... 13/12 Seriöst zauii89, sup dig medvetslös nästa år när du får gå på bolaget. Jag sa aldrig att man ska få lira GTA4 så länge man vill gratis, eller nåt annat spel för den delen, inte heller att de är en rättighet, utan jag skrev att allt annat har man en möjl... 12/12 Jag tycker inte man ska ladda ner spel o sånt, men det händer att jag laddar ner saker (men inte spel) och det är bara saker som jag inte kan hitta i en affär (som typ gammla album och gamla filmer, låg budget filmer mm). men det är bara en sista utväg.... 11/12 Fy fan vad bortskämt. Att få testa innan man köper är väl inte det första som borde vara en rättighet. 11/12 Trevligt med den här ANTI-snubben hela tiden. 8) Jag kan inte förstå mig på er som förespråkar "köpa grisen i säcken". Hur tänker ni egentligen? Det SKA fasen vara en RÄTTIGHET att få testa innan man köper, punkt slut. :up: 11/12 Jag blir ledsen när jag läser inlägg från alla omogna småknattar här... Om ni inte har råd med ett spel så får ni helt enkelt VÄNTA TILLS NI FÅR PENGAR. Att spela spel är, precis som att gå på bio, ha en bil och en lägenhet mitt i stan, INGEN RÄTTIGHET. 11/12 håller med titeln... 11/12 Spelutvecklarna och även film- & branschen behöver verkligen tänka om. Ibland känns det som de av ren tjurighet fortsätter i sina gamla spår med bl.a dåliga kopieringsskydd och sina krig mot piraterna De lägger all sin energi & fokus på detta istället... 11/12 Madminutegames hade 2 st utvecklare och gjorde 2 geniala spel Take Command: Bull run Take Command: 2nd Manassas Kvalité finns hos mindre utvecklare också. Tycker ni har en konstig syn på hur det ligger till. 11/12 wall of text 11/12
Skicka en rättelse