I november rapporterades att Enslaved hade sålt i 800 000 exemplar. Redan då pratades det om ett försäljningsfiasko. Nu visar det sig att siffrorna var kraftigt överdrivna.

460 000 sålda ex världen över är inga siffror att skryta med. Speciellt inte för en storsatsning som Namco Bandais #Enslaved: Odyssey to the West och i synnerhet inte när spelet blev en succé hos kritikerna.

Redan i november rapporterade vi att spelet inte nådde försäljningsmålet på en miljon sålda exemplar och enbart hade mäktat med 800 000, allt enligt Namco Bandais egna affärsrapport. Siffror som nu visar sig vara falska, enligt Eurogamer.

Med Hollywood-namn inblandade som Andy Serkins och Alex Garland torde inte spelet ha varit billigt att utveckla. Ninja Theory har sagt att de har mycket material till en uppföljare och har till och med pratat om att göra en serie av konceptet. Detta är en vision som av allt att döma stannar på idéstadiet.

Ninja Theory förvaltar nu det kommande #Devil May Cry. Blir det fågel eller fisk denna gång?

:O Enslaved va ju nåt otroligt fleeskiit ! lite trögt i början men efter ett tag hade ja svårt o slita mig från tv.n o lägga ifrån mig kontrollen.......tror mest att dom kassa försäljningssiffrorna beror på kaeessss marknadsföring :\ 04/02 NInja Theory är ingen höjdarutvecklare med andra ord, och DMC lär tyvärr inte heller bli någon höjdare (från någon som iofs inte gillar övriga DMC-serien heller) Tyckte Heavenly Sword var mediokert. Dom hade något på gång, men allt för mycket var halvda... 04/02 Vad hade det faktum att den är gjort i UE3 med att det "borde" vara bra fps? UE3 är en motor, that's it. Stoppar du in för mycket saker i den eller icke optimerade modeller kommer det kuka ur oavsett om motorn heter UE3, Unity eller tech 6 :) 04/02 Jag tyckte om spelet, däremot hade det nog varit bra om dom optimerat spelet lite mer innan släpp. För ibland var skärmuppdatering väldigt låg, och med tanke på att det är UE3 som används borde de snurra på bättre även på konsoll. 04/02 Ytterligare en kommentar ifrån dig som visar på konsolfientlighet. Löjligt. 04/02 Riktigt trevligt spel, synd att det sålde dåligt. 04/02 För bövelen FZ, skärp er nu. Vad är källan till att det ljugits om siffrorna? Jag säger inte att ni ljuger men ska ni presentera "fakta" som påstår att en utgivare eller studio har ljugit måste ni i alla fall ha vett nog att backa upp det med en säker... 03/02 Har ni inte spelat spelet så ska ni inte kritisera det. Ge det en chans och tycker ni fortfarande inte att det är ett bra spel så har ni antingen extremt höga krav eller väldigt smalt tycke för spel. Visst, kontrollen är inte perfekt men efter några tim... 03/02 Nu har jag ju inte testat men blev rätt nyfiken på det när jag kollade på dev diaries och så. Kanske skulle dra ner demot till xboxet och se om det är värt att köpa. :P 03/02 Jättebra spel imo, det här låter ju inge bra alls :( 03/02
Skicka en rättelse