11 år efter sin födelse och 5 år efter sin förmodade död har Playstation 2 nått en episk milstolpe. Hipp, hipp, hurra!

Playstation 2 fortsätter - mot alla odds - att sälja. Det senaste året har den stundtals sålt bättre än betydligt färskare PSP. När nästa räkneskapsår summeras räknar Sony med att ha sålt ytterligare 6 miljoner konsoler. Som direkt jämförelse har vi den betydligt yngre Playstation 3, som de hoppas kränga 15 miljoner av.

Den imponerande försäljningen har också resulterat i att konsolen passerat 150 miljoner sålda exemplar. Mer än den första Playstation, mer än NES, mer än DS. Playstation 2 är odödlig - i dubbel bemärkelse.

Med ett bibliotek bestående av #Grand Theft Auto III, #Killzone, #Final Fantasy X, #Metal Gear Solid 2: Sons of Liberty, #Silent Hill 2, #Ratchet & Clank och många andra lär den fantastiska konsolen leva uti hundrade år. Det är den väl värd.

Man kan faktiskt köra Gamecube spel på Wii, och det är bra för det finns ju ett flertal bra gamecube spel. Bakåtkombitabilitet för ps2 skulle man gärna vilja ha på ps3, mest för att man saknar GTA Vice city och Twisted Metall, och vill inte skaffa en... 03/02 Jo wii kan köra gamecube spel(behöver bara mines kort å gamecube kontroll). gillar inte wii så mycket endå........ :) 03/02 Konsoler är till för att spela på och ja spelen gör ps2 kanske för att det är en konsol som man spelar spel på. Gör bluerayen ps3 or what?:P 03/02 Jag tycker det är fånigt att klaga över bakåtkompabilitet, bara för att man hade en förväntan eftersom att 2:an hade det till 1:an, men kom igen? Hur många konsoler har det? Nintendo har inte en enda konsol du kan spela gamla spel på, då räknar jag inte... 03/02 minst hälften ligger redan på en upplagringsplats nånstans i afrika i väntan på att några ihärdiga arbetare ska smälta bort alla ädelmetaller :) Nej jag bryr mig inte om miljön särskilt mycket, detta var mest ett roligt konstaterande påtal om den enes... 03/02 Killzone flyter ju inte för fem öre på den konsolen, vore kul om de kunde testa att optimera det och släppa i ny tappning 03/02 Det var nog det som var den stora anledningen till att dom tog bort bakåtkompatibiliteten för PS2 i PS3, just bara för att den fortsätter att sälja. Smart drag va? :| 03/02 Tekken 3 och Resident Evil 3 är väl dock för första Playstation och inte gjorda för att utnyttja PS2´s bättre prestanda? 03/02 Väldigt bra konsol som jag inte ångrar för en sekund att jag köpte. Trots åldern kan den ibland imponera rent grafiskt, spelmässigt slår den ibland även dagens konsoler. 03/02 FF X?? tillåt mig att skratta och samtidigt referera er till spoonys recension ;) 03/02
Skicka en rättelse