Så kom det till sist, det officiella och lika delar väntade beskedet att arbetet med PC-versionen av #Battlefield 1943 definitivt är nedlagt. Spelet, som sedan sommaren 2009 distribueras digitalt till både Xbox 360 och Playstation 3, hade fram till nyligen ett planerat releasedatum till Windows under "andra kvartalet 2010". Dagarna kom och gick, men ingen PC-version dök upp. Sedan dess har det varit mer eller mindre tyst kring projektets öde.

Idag bryts tystnaden genom ett blogginlägg signerat #Dice VD Karl Magnus Troedsson, som förklarar beskedet att det inte blir något PC-spel så här:

– Våra talangfulla team kommer istället att fokusera på att leverera den bästa möjliga spelupplevelsen i vår nästa monster-relase. Vi är övertygade om att det kommer att leda till en ännu bättre upplevelse i #Battlefield 3 - inte bara på PC, utan på alla plattformar.

Vidare berättar Troedsson att det var ett svårt, men nödvändigt, beslut att lägga ned arbetet med projektet. I samma veva meddelar han dessutom att tilläggspaketet Battlefield: Bad Company 2 - Onslaught heller inte kommer att portas till PC.