Senast igår rapporterade vi att #343 Industries inte planerar att släppa några nya #Halo-spel inom överskådlig framtid. Dagens hetaste rykte ställer det beskedet i lite annorlunda ljus: enligt Joystiq ska en HD-remake av det ikoniska #Halo: Combat Evolved släppas 15 november.

Spelsajtens källa namnges i vanligt ordning inte, men den målar upp ett trovärdigt scenario. November markerar som bekant #Halo-seriens tioårsjubileum (då det första spelet släpptes 2001 i USA) och det ska antagligen mycket till för att #Microsoft ska försitta en chans att blåsa liv i det avsomnade spelet. Ryktet säger bland annat att spelet ska innehålla stöd för 1080p-upplösning, 3D-funktioner och att det renderas i en helt ny motor (ej #Halo Reach dito med andra ord). Originalljudet sägs dock ha lämnats orört.

Vidare förklarar sajtens källa att det inte bara rör sig om en vanlig HD-remake - jubileumsversionen av #Halo: Combat Evolved kommer nämligen att ges nytt artwork också. Dessutom sägs det vara sannolikt att nyutgåvan för första gången någonsin låter spelare samarbeta i spelets kampanj online, en funktion som blivit gängse i senare års #Halo-spel.