Den japanska versionen av THQ:s shooter stryker en viss Kim från spelet...

#THQ:s och #Kaos Studios kommande shooter #Homefront handlar om hur Nordkorea invaderar USA. Den amerikanska spelbloggen Kotaku uppmärksammar idag att detta inte gillas av den japanska myndigheten CERO, som följaktligen valt att censurera landets såväl som dess överbefälhavare Kim Jong-ils medverkan i spelet.

Nordkoreas näst högsta höns (hans avlidne far Kim II-Sung är som bekant landets evige president) medverkar i öppningsscenerna av spelet på den amerikanska och europeiska marknaden, men heter i den japanska versionen "en nordlig ledare". Det invaderande Nordkorea kallas istället "ett visst nordligt land".

#Homefront släpps till formaten PC, Xbox 360 och Playstation 3 den 15 mars.

Ok, om något är för absurt för att stämma så kan det ju inte vara sant eller? Ta bara jude förintelsen, de allierade nationerna visste inte ett smack, endast rykten. Och sen? Upp till 3.5 miljoner Nord koreaner dog på mindre än ett årtionde "1990-2000"... 07/02 Spela roll när de vinner med en zerg rush. 06/02 http://www.youtube.com/watch?v=yp6cB7BGj48 Jävla parader! Men fan va fattigt det ser ut! Massor av 60-tals vapen från Ryssland 06/02 tror också att mycket är överdrivet. men å andra sidan är inte direkt FN särskilt duktiga på det de gör. när de väl får för sig att göra något. men visst, lik som ligger spridda här och var låter lite rubbat. säkert nån amerikan som hittat på. de ljuger... 05/02 USA lider av någon slags nationellt trauma som gör att de hela tiden måste reproducera en bild av att USA är under hot. Att lilla fattiga Nordkorea skulle invadera USA känns ungefär lika trovärdigt som att utomjordingar skulle göra det. Jag ser dessutom... 05/02 Nog för att jag inte gillar USA men Nordkorea? Vidrigare land finns inte! 05/02 Hur många spelutvecklare finns det i Nordkorea? Irak? Afghanistan? Nä, tänkte väl det. Du sitter ju inte som Svensk och tänker "Men om vi gör ett spel där VI blir invaderade".. Skumt tycker jag iaf man aldrig har haft med Sverige som en stridande nation... 05/02 Jag gillar inte shooterspel egentligen men, jag skulle lätt köpa ett spel där man får spela ett land som tex Nordkorea och spöa skiten ur USA! USA förtjänar att få lite stryk också även om det är ett spel, och förhoppningsvis väcker det starka reaktione... 05/02 Var JÄKLIGT tydlig med att du inte vill ha den japanska versionen! 05/02 Ska önska mig det här spelet som födelsedagspresent, ser otroligt intressant ut. Hoppas det levererar 05/02
Skicka en rättelse