Åtminstone om man frågar Reggie Fils-Aime på Nintendo.

Med prisnivåer på några få dollar är många spel och applikationer till exempelvis Iphone eller Android ett sidosteg i prissättningen av portabla titlar. #Nintendos Reggie Fils-Aime menar i en intervju med Gametrailers på att priset på småtitlar i förhållande till fullpristitlar till exempelvis 3DS i många fall närmast kan vara skadligt för branschen.

– Jag tror faktiskt att en av de största riskerna i vår industri i nutid är de billiga spelen som helt enkelt är disponibla ur en konsumentståndpunkt.

Han menar på att det i slutändan kommer innebära att spelare kan få en orealistisk syn på digital prissättning. Detta skulle kunna ta form i att även om ett spel exempelvis skulle kräva ett regelrätt utvecklingsteam när det kommer till tid och resurser, så har spelare vant sig vid att köpa spel för bara någon dollar vilket inte skulle få de större spelprojekten att gå runt.

Angående licenspengar på konsol vs. pc... Det är väl inte så att Microsoft inte tar ut en enda krona för certifieringen till olika Windows OS? 07/02 Det enda som skulle vara skadligt är väl att de kapitalistiska bolagen måste sätta rimligare priser på sina så kallade trippel A dynga de skvätter omkring sig. 07/02 Men åh så rätt han har, det är bara design och inte ett skit mer! Likaså iphone och alla annan dynga.. EDIT: Dynga är kanske lite fel, det är ju bra produkter men värda priset jämfört med de andra på marknaden? hell no.. 07/02 Medlem sedan: 2011-02-07 Senast inne: 2011-02-07 (Inte inloggad) Foruminlägg: 1 (visa) Fascinerande 07/02 Det är lite svårt att (gällande hela branschen, och inte endast Nintendo) ta honom på stort allvar när den senaste trenden inom branschen också verkar vara att sälja ofärdiga spel till fullpris och sedan gradvis eller direkt ha dlc till hutlösa priser.... 07/02 Anledningen är att konsoltillverkarna ska ha en del av kakan i form av royalties per sålt spel till konsolerna. Detta existerar inte på pc. 07/02 Håller med ? Finns det någon som håller med ? Ditt påstående är taget ur lufter och är en ren och skär lögn. Att säga att mac är kvalités datorer jämnfört med pc är bara skitsnack, vi kan dra det såhär, för 11 tusen så har du mer eller mindre en superda... 07/02 yeah right. 07/02 eftersom spelmarknaden fortfarande växer exponentiellt så är prismodellen VOLYM det enda sättet att nå en massmarknad idag. särskillt om man vill få några inkomster alls från tidigare stängda markander som Kina, Brasilien, Indien etc däremot kan jag för... 07/02 Alltid samma sak. Samma personer som försvarar den fria marknaden när priserna höjs är de som hackar när det kommer konkurrenter som sänker priserna. De får anpassa sig eller försvinna. Så funkar det idag. Det finns ingen plats för bakåtsträvare i en... 07/02
Skicka en rättelse